Volle buit voor Bovo mannen tegen SSS

VoV, 07-11-2017. 6:17 uur. Afgelopen zaterdag heeft De Hofnar – Bovo zijn zesde overwinning op rij geboekt in de Derde Divisie A. De bezoekers van SSS uit Barneveld gingen met lege handen huiswaarts: 4-0 voor de Aaltenaren onder leiding van Walter Slotboom en Pascal Vet.

Na een krappe overwinning op Hevo en puntverlies in Harderwijk waren de Aaltense mannen erop gebrand in eigen huis weer te laten zien waar het goed in is: attractief volleybal laten zien aan het publiek en daarmee zo veel mogelijk punten pakken.

In de openingsset leek deze doelstelling gehaald te gaan worden en liep De Hofnar – Bovo al snel uit naar een comfortabele voorsprong. Zonder veel problemen kwamen de Aaltense mannen met 25-17 op een 1-0 voorsprong. Gedurende de tweede set kwamen de bezoekers meer in hun spel en daarmee bood het meer weerstand. Na de stand van 20-20 kon de thuisploeg een kleine voorsprong creëren en zo ging ook de tweede set naar De Hofnar – Bovo (25-23).

In de derde set slopen de fouten er in bij de Aaltense formatie, waardoor het onnodig spannend werd en het zelfs tegen een setpoint van SSS aankeek. Met hard werken wist De Hofnar – Bovo deze 23-24 achterstand om te buigen naar 25-24 waarna het eerste setpoint aan Aaltense kant direct werd benut. Met 26-24 werd zo de 3-0 voorsprong voor De Hofnar – Bovo genoteerd.

In de laatste set leken de bezoekers uit Barneveld hun meeste kruit te hebben verschoten en werd het nooit echt meer spannend. Met fraai aanvallend volleybal en weinig eigen fouten nam De Hofnar – Bovo snel afstand en met 25-16 werd deze set ruim gewonnen in het voordeel van de Aaltenaren.

Met zes overwinningen op rij en daarmee 26 punten blijft De Hofnar – Bovo koploper in de Derde Divisie A. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 18 november, tegen Vrivo uit Vriezenveen. Aanvang: 18:00 uur in de Stationshal aan de Landbouwstraat in Aalten.

Begonnen: Huisman, Waenink, te Winkel, Jansen, Kleine Schaars, Swijtink, ter Haar. Kwamen er in: B. van der Bend, Zeilstra, Korten, N. van der Bend

gh @ VoV, verslag via Jelmer Jan van der Werf, Bovo. Foto Jan van den Noort.