Volle buit voor de beide topteams uit 1BH

VoV, 02-02-2020. 11:375 uur. Koploper Sliedrecht Sport II en directe belager Banierhuis Taurus 2 hebben gisteren gedaan wat er verwacht werd. Zij wonnen met 4-0 van teams uit het rechter rijtje. Sliedrecht deed dat tegen hekkensluiter EMD-Tooling met 13, 17, 13 en 20 punten tegen, Taurus II moest tegenstander MKB Accountants VCV iets meer punten toestaan. Zij bleven met 23, 20, 21 en 19 punten aan de goede kant van de score.

Sliedrecht staat nu op 15-64, Taurus op 15-59.

Zaanstad was de nummer drie in de stand en leed een 1-3 nederlaag op eigen veld. Vier sets eindigden met twee punten verschil. Na de 24-26 en 27-25 was er volkomen evenwicht. De weegschaal sloeg naar de kant van het bezoekende VVU door via twee keer 23-25 in de derde en vierde set.

De derby tussen Inter Rijswijk II en Velo ging met 1-3 naar de bezoekers. Rijswijk won nog een set, nadat de wedstrijd al verloren was. Met 22-25, 16-25 en 19-25 kwam Velo op 0-3 voor, daarna ging de vierde set met 25-21 naar de thuisploeg.

Velo staat nu derde met 15-46, Zaanstad is vierde met 15-45.

In de strijd om weg te blijven uit de gevarenzone boekte HLB van Daal 2 een 3-2 zege op NVC. De verschillen waren hier ook gedurende vier sets maar gering, alleen in de tweede set kon van Daal met 25-19 de tegenstander onder de twintig houden. Tot aan de 2-2 stand eindigden de andere sets in 23-25, 25-23 en 22-25. In de tiebreak was het opnieuw spannend maar bleef de winst via 15-13 bij de thuisploeg.

Skunk en Compaen spelde ook een vijfsetter, die door de bezoekers uit Oostzaan werd gewonnen. Na de 0-2 voorsprong (18-25, 26-28) lukte het in de volgende twee sets niet om de trekker definitief over te halen. Skunk trok de derde en vierde set met 25-20 en 25-21 naar zich toe. Maar in de tiebreak stond Compaen er weer, de 11-15 leverde hen drie punten op en de vijfde plaats (15-39) . Zesde is VVU dat na de uitzege bij Zaanstad 2 op 15-38 staat.

In het rechter rijtje staan Skunk en VCV met 15-34, van Daal 2 met 15-29, NVC met 15-27, Rijswijk 2 heeft ook 15-27 en EMD – Tooling staat op 15-8.