Volley Gent onderuit tegen Roeselare

VoV, 17-10-2019. 10:43 uur.  Onderstaand het verslag van Caruur Volley Gent tegen Knack Volley Roeselare, het betrof de kick-offwedstrijd van de competitie 2019-2020 in de Belgische Eredivisie voor een volle Edugo Arena (zo’n 1. 000 toeschouwers) waar duidelijk ingezet is op ‘volleybalbeleving’ op en naast het veld…

Set 1: De start van set 1 wordt ontsierd door vrij veel opslagmissers: 3-5 na drie missers van Caruur op een rij. We gaan toch naar 7-7, o.a. via een schitterende aanval van D’Heer en dan gaat het verder gelijk op. Ondanks een goed scorende Tuerlinckx en wat knappe blocks kan Roeselare maar moeilijk een kloof slaan. Die komt er op het einde van de set toch na enkele discussies met de scheidsrechter en een missertje van Ogink in het midden: 21-24. Maar dan zien we een vechtend Gent zich vastbijten en coach Van Medegael moet tot 2 keer toe T-O nemen vóór Roeselare de set naar zich kan toetrekken met 24-26.

Set 2: Gent laat in set 2 aanvankelijk het kopje niet hangen en zet het kuitenbijten door: 8-8. Maar dan kent het toch een dipje: 8-11. Roeselare is meedogenloos en via o.a. Pieter Coolman aan de service gaat het al gauw naar 9-14 en 11-16. Serghei Predius wordt bij Gent vervangen door Robbe Vandeweyer, maar de receptie en verdediging van Gent laat het afweten… 14-21. Een aanval van Van Schie (ex Gent) en een blok van Pieter Coolman brengen de stand op 15-23. Gent moet de set laten gaan met 16-25.

Set 3: Wie dacht dat Gent zich nu naar de slachtbank liet slepen, was mis: set 3 is een spectaculaire set van zeer hoog volleybalniveau. Via 6-6 en 9-9 gaat het naar 14-15 en 17-16. Een outstanding Michiel Ahyi en een nu vlot scorende Gilles Vandecaveye maken Roeselare zenuwachtig. De meest spectaculaire aanval zetten we echter op rekening van setter Tim Degruyter. Maar ook Robbe Vandeweyer is ondertussen op dreef gekomen. Gent houdt de voorsprong vast en via nog een schitterende middenaanval van Wout D’Heer wint Gent verdiend de derde set met 25-21.

Set 4: Gent gaat op zijn elan verder in deze se: bij 3-0 neemt coach Vanmedegael al een eerste T-O. Roeselare (lees: Fasteland) steekt een tandje bij en het wordt 6-6 en 9-9. We genieten nog steeds van mooi en spectaculair volleybal tot bij 12-12 Gent scoort, maar de tweede scheidsrechter Wout D’Heer op een netfout betrapt. Er is wat discussie en Tuerlinckx profiteert ervan om orde op zaken te zetten: 12-15. Gent lost de rol en Roeselare haalt in sneltempo de set én de wedstrijd binnen.
We noteren over de hele wedstrijd: bij Roeselare een heel efficiënte Coolman (aanval 80 %, blok, service) en bij Gent een spectaculaire Ahyi. Nog bij Gent moeten we Chris Ogink in de gaten houden: met 5 bloks is hij de topblokker van de avond – die zal dus dit seizoen alweer meestrijden voor de prijs van beste blokker van de Euromillions Volley League.
Verder won Lindemans Aalst van Tim Smit met 3-0 (21, 21, 22) van Volley Haasrode en was Maaseik (Jelte Maan, Just Dronkers) met 3-0 (18, 16, 21) een maatje te groot voor Waremme … Nog een fijne dag verder.

gh @ VoV, verslag van Leen Dhoore, Volley Gent.