Volley Meerkerk ’95 D1 in pepernood!

VoV, 28-11-2023. 10:13 uur. Zaterdag 25 november vertrokken wij naar Capelle aan de IJssel. Vorige week speelden wij tegen D3 van VCN en wisten wij hun onder druk te zetten en zelfs een set te pakken. Dit keer traden wij aan tegen VCN D2 en zij hadden vast wat informatie verkregen.

De eerste set haalden wij niet ons niveau. Het begon bij de pass die onder druk stond, maar als de pass goed kwam dan werd er ook niet gescoord. We verloren de set met 25-18.

In de set die volgde ging het gelijk op tot 10-10, vanaf daar namen wij de voorsprong en stonden we 19-21 voor. Helaas kregen we een serviceserie tegen en hadden wij verdedigend niet onze zaken op orde. We maakten nog maar één punt voor de set afgelopen was omdat VCN D2 ons verdiend ingehaald had.

In de derde set viel onze libero Anouk helaas geblesseerd uit. Gelukkig kon de ervaren Anouschka het stokje van Anouk overnemen. Anouschka gaf meteen een aantal goede passes, dus de meiden van VCN waren vast in de war. We stonden wel 11-6 achter en vochten ons punt voor punt terug. Het gat werd verkleind tot één punt op 14-13, maar opnieuw kregen wij een serviceserie van vijf punten tegen waarbij wij het zelf ook niet afmaakten in de aanval. We verloren de set met 25-21.

In de laatste set ging het weer gelijk op, ditmaal tot 15-15. Vanaf dat moment bleef VCN steeds een puntje voorstaan, maar we probeerden aan te haken. Helaas “saboteerden” wij zelf de wedstrijd want wij maakten zelf ontzettend veel servicefouten, juist op de belangrijke punten dat we zouden kunnen aanhaken en er overheen hadden kunnen gaan.

Een 4-0 verlies uit bij VCN D2. Het gevoel blijft, dat er meer in had gezeten, een bekend gevoel de afgelopen weken. Zoals eerder gezegd, hebben we meer pit in ons team nodig want ook de scheidsrechter had geen peper bij zich voor ons.

We zullen het echt zelf moeten gaan doen en iedereen zal zich 100% moeten inzetten de aankomende tijd. De Sint gaat ons donderdag vast positieve vibes en rode pepers geven tijdens onze viering. Zaterdag hebben we geen wedstrijd en dus hebben we mooi de tijd om de afgelopen wedstrijden achter ons te laten en vol frisse moed uit te kijken naar zaterdag 9 december om 17:45 uur tegen Next Volley Dordrecht D1. Heel graag tot dan!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Ramona Overdijk, Volley Meerkerk ’95.

P.S: De titel is hetzelfde als die van 14 november 2022, opnieuw passend. Na die titel zijn wij vorig seizoen wedstrijden gaan winnen.