Volley Meerkerk ’95 D1 moet de kansen benutten.

VoV, 17-10-2023. 13:38 uur. Zaterdag 14 oktober, op de verjaardag van Anouk, speelden wij een uitwedstrijd in Roosendaal tegen het gepromoveerde De Moriaan Symmachia Roosendaal D1. Helaas nog zonder de geblesseerde jarige Jet in het veld, maar wel met Alieke (bedankt!). We aten vooraf uit onze trommeltjes vol met pastasalades, pannenkoeken of broodjes en waren daarna klaar voor de wedstrijd.

De eerste set kregen we gek genoeg de pass niet onder controle. Ze leken makkelijk te serveren, maar de services waren traag met veel float erin en wij waren te veel in beweging op het moment van de passing. Ook lukte het ons niet om met onze service de tegenpartij onder druk te zetten. We verloren de set, kansloos met 25-15. De volgende set moest het beter.

In de tweede set ging het gelijk op tot 14-14, toen namen wij de leiding, maar bleef Roosendaal wel in de buurt. Roosendaal scoorde veel over de middenpositie en dat kregen wij blokkerend niet onder controle. Toch kwamen op een 20-23 voorsprong, maar Roosendaal bleef er keihard voor gaan en scoorde harde en slimme ballen, het werd 23-23. We speelden de laatste twee punten onzuiver en verloren het door onszelf. We waren er zo dichtbij…een mentale domper en een 2-0 achterstand.

De knop ging om. De set die volgde, de derde, verzorgden wij meer servicedruk, waardoor Roosendaal niet meer alles over de sterke aanvalsters kon spelen. Anouschka serveerde zeven keer achter elkaar en zo kwamen we op een 1-8 voorsprong. Later serveerde Ramona nog eens vijf op een rij naar een 15-22 voorsprong.

Roosendaal wilde graag meedoen aan de lange serviceseries en nummer vier serveerde twee keer meer dan haar rugnummer en kwam daarmee helaas op een tweede plek in het klassement van series. Het werd dus nog spannend. Het was aan Romy om een goede pass te verzorgen en zo wonnen we deze set met 22-25. Vanaf nu zouden we er zeker weer alles aan doen om er een vijfsetter van te maken!

In de vierde set ging het gelijk op tot 10-10. We moesten keihard blijven werken en voor alle ballen gaan. Op de buitenkanten vallen we vaak op dezelfde kant aan, maar nu werden we uitgedaagd om in de andere lijn te scoren. Roosendaal scoorde gemakkelijker dan wij zelf en ook passend stonden we weer even onder druk.

We stonden 21-15 achter, maar bleven ervoor gaan. Langzamerhand kwamen we dichterbij en toen was het 21-21. Het bleef spannend en op 24-24 nam Michel een time-out. Twee eigen fouten haalden ons uit de droom van een vijfde set. We verloren de laatste set met 26-24.

Deze wedstrijd had maar zo heel anders kunnen eindigen. De tweede en vierde set hebben we nipt verloren. Zoals Michel zei na de wedstrijd: ‘’genoeg om de aankomende twee weken aan te werken’’. Een 3-1 verlies en dus helaas maar 1 punt als cadeau voor Anouk haar verjaardag. We kregen als troostvoer een lekker bonbonnetje en dansten zittend met ons publiek ons verdriet weg in de kantine. Er werd nog wat fastfood onderweg gegeten en gingen toen fast naar huis. Volgende week zijn we een weekend vrij.

Zaterdag 28 oktober spelen wij onze volgende wedstrijd om 17:45 uur in de Linde tegen Inter Rijswijk. We kunnen jullie steun en aanmoediging goed gebruiken tijdens onze comeback na twee weken hard trainen.

gh @ VoV, verslag van Ramona Overdijk, foto Volley Meerkerk ’95.