Volley Meerkerk D1 komt net tekort voor de winst

VoV, 14-11-2023. 12:46 uur. Zaterdag op de elfde van de elfde maakten wij een kort ritje naar VV Utrecht. Een aantal kwam zelfs op de fiets. Zoals altijd begon de wedstrijd te laat, maar om 14:20 uur konden we dan eindelijk gaan beginnen.

De eerste set begonnen we goed, we kwamen zelfs met 10-16 voor. Helaas ging het toen mis en door een foutenfestijn aan onze kant en te weinig servicedruk gaven we de set weg met 25-23.

In de tweede set stond de pass nog onder druk, dus konden we weinig over de middelaanvalsters spelen en op de buitenkant stond een goede blokkering te wachten. We deden hier te weinig mee en liepen achter de feiten aan. Ook was de servicedruk nog niet zoals we die wilden hebben. We verloren deze set met 25-22, maar kwamen wel al iets beter uit de verf.

Gelukkig waren we onze veerkracht nog niet verloren en gingen we er in de derde set vol voor. De pass lag beter en daardoor konden met name onze middens veel scoren. Wytske zorgden voor druk bij de passing van VV Utrecht door een goede service en bracht ons naar een 5-10 voorsprong. Ondanks dat VV Utrecht wederom punt voor punt dichterbij kwamen lieten we ze dit keer niet voor ons uit gaan. We wonnen de set met 20-25.

In de vierde set hielden we het spel vol. Op het eerste punt na namen wij de voorsprong en die gaven we niet meer weg. We konden aanvallen via de verschillende posities en leverden servicedruk. We lieten eindelijk het spel zien wat we graag willen spelen en wonnen de derde set met 19-25.

Een knappe comeback na een 2-0 achterstand terugvechten naar 2-2. Dus tijd om door te gaan en de vijfde set ook te pakken. Helaas keken wel snel tegen een 12-7 achterstand aan, we bleven vechten en maakten de afstand kleiner tot 12-10 en 13-11, maar het was net niet genoeg. We verloren de vijfde set met 15-11. Daarmee verloren we de wedstrijd met 3-2.

Achteraf gezien hebben we zeker kansen gehad om de eerste set te winnen. Niettemin krabbelen we langzaam op uit ons dal en hebben we positieve dingen laten zien door over de verschillende posities aan te vallen en ons terug te vechten in de wedstrijd. Natuurlijk is er nog genoeg om aan te werken en zullen we volgende week als team vanaf het eerste moment moeten knallen en dit vasthouden.

Volgende week spelen we thuis om 17:45 uur in de Linde tegen de koploper, VCN D3. We hebben niks te verliezen en gaan er vol in! We zouden het weer fantastisch vinden als jullie ons komen aanmoedigen. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Ramona Overdijk, Volley Meerkerk ’95 D1.