Volley Meerkerk D1 wint de wedstrijd, VVU D2 de bingo

VoV, 04-03-2024. 11:56 uur. Zaterdag 2 maart, Super Saturday in de Linde, kwam VV Utrecht naar Meerkerk gereden. De uitwedstrijd hadden we nipt met 3-2 verloren, dus het was weer tijd voor revanche.

Met ons vertrouwde en fanatieke publiek op de tribune konden we ook weer met vertrouwen beginnen aan de wedstrijd. De scheidsrechter was nog niet helemaal overtuigd van de opstelling, want hij vond de nummer 7 van Noa toch echt een 1 lijken, maar gelukkig hebben we hem kunnen overtuigen door de vergelijking met de nummer 1 van Anouk en konden we toch starten. Het eerste punt kregen we op 0-2 cadeau door een uitservice van VV Utrecht.

Vanaf dat moment kwamen we er goed in, we blokkeerden meerdere ballen en scoorden vanuit verschillende posities, maar VV Utrecht deed hetzelfde en dus ging het gelijk op tot 12-12. Onze servicedruk werd steeds beter en we bleven netjes spelen. We liepen flink uit en konden zelfs een serviceserie van vijf punten tegen permitteren. De set werd gewonnen met 25-19.

In de tweede set begonnen we met te veel foutjes en nam VV Utrecht de leiding, maar we bleven hard werken en scoorden tussendoor harde aanvallen via snelle set ups. Hierdoor kwamen we er steeds beter in en scoorden we steeds overtuigender. Ook na lange rally’s konden we nog scoren. De time-outs van Utrecht op 15-12 en 18-15 konden hun niet meer redden. Er moest nog flink gepoetst worden door alle mooie reddingen, maar we wonnen ook de tweede met 25-19.

In de beruchte derde set wisten we vrij snel weer waarom die berucht is. Het niveau zakte in en er werden slordige foutjes gemaakt. Het was het allemaal net niet en ook een dubbele wissel kon ons helaas niet meer helpen. We liepen de gehele set drie of vier punten achter en het lukte niet om in te lopen en verloren met 20-25.

In de vierde set waren wij er op gebrand om met 3-1 te winnen, dus gingen we er weer vol voor. Op een 7-6 voorsprong nam Michel een time-out, waarna we meteen drie punten scoorden. We wonnen wederom de lange rally’s. Zo nu en dan kregen we een bal op onze tenen terug, dus we werden uitgedaagd om goed naar de blokkering te kijken. Lise scoorde een paar harde ballen op de diagonaal waarmee we uitliepen naar 16-10. Op een 22-14 voorsprong wisten we zelfs de langste rally van deze wedstrijd na 50 seconden te scoren. Met ons laatste beetje energie wonnen we de set met 25-20.

Met een mooie 3-1 overwinning op zak stijgen we naar de 8e plek en was het tijd voor de muziekbingo, helaas won VV Utrecht die, wel zo eerlijk verdeeld @VVUtrecht, leuk dat jullie meededen!

De aankomende drie wedstrijden staat ons de top 3 te wachten, maar we hebben niks te verliezen. Volgende week zaterdag 9 maart spelen we om 15:30 uur in Capelle aan den IJssel, tegelijkertijd met ons D2, dus twee in één, dat willen jullie niet missen!

gh @ VoV, verslag van en foto via Ramona Overdijk, Volley Meerkerk.