Volley Meerkerk D1 zorgt voor een mooi afscheid.

VoV, 15-04-2024. 10:06 uur. Zaterdag 13 april stond de laatste wedstrijd van het seizoen 2023/2024 op het programma. We begonnen dit volleybalseizoen tegen SSS D1 met een 3-1 overwinning, hoe zal het seizoen eindigen? Eén ding weten we vooraf zeker het is de laatste wedstrijd voor: Trainer Michel, Julia, Romy, Anouk, Wytske en Lisan in het geel/zwart, dus het was tijd om nog één keer te genieten met dit team.

Het was een grappig begin, want voor het eerst hadden we geen eigen ballen mee omdat het niet meer in de auto paste en voor het eerst stond er niet meteen een ballenkar klaar, dus eerst leende we iets van de jeugd, maar die wilden de ballen weer terug en daarna na een pauze kregen we toch nog ballen van SSS. De eerste set stond SSS steeds een paar punten voor, maar we vochten ons terug en op 17-17 stond het gelijk en gingen we er meteen overheen. We wonnen de set met 23-25.

In de tweede set gebeurde hetzelfde en stond het op 18-18 weer gelijk, alleen was het dit keer SSS die een time-out nam en niet hetzelfde wilde meemaken als de eerste set. We gaven nog wat punten cadeau weg en verloren de set met 25-21.

Met een 1-1 tussenstand begonnen we aan de derde set. Een goede start, want we begonnen door servicedruk met een 5-0 voorsprong. Ook Kim zorgde iets later in de wedstrijd voor een sterke service en daardoor liepen we verder uit tot een 14-6 voorsprong. We speelden meer tactische ballen en wonnen mede daardoor de set met 20-25.

Zou de vierde set dan de laatste set van dit seizoen worden? We moesten er weer even in komen en stonden vrij snel twee – acht(er), maar ‘guess who is back’ (ons nieuwe aanmoedigingsliedje) kwam goed van pas, want na een aantal serviceseries van Anouschka, Kim en Romy stonden we ineens 20-11 voor. We genoten nog iets te lang van deze wedstrijd, want door alle publiekswissels aan de overkant en een eigen publiekswissel voor onze Anouk waren we even van slag. We lieten ze zo dichtbij mogelijk komen en maakten het af op 23-25.

Iedereen heeft zijn speelminuten deze wedstrijd gemaakt en we hebben als team de laatste overwinning met 1-3 binnengesleept.

Een korte samenvatting van dit seizoen: Het begin van het seizoen was lastig, we verloren 9 sets met twee punten verschil en 3 sets wonnen we met twee punten verschil. Boven de 20 punten was er ruimte voor verbetering in de foutenlast en het afmaken van de punten. We verloren acht wedstrijden en wonnen er maar drie.

In de tweede helft van de competitie zijn deze statistieken toevallig precies omgedraaid. We wonnen 9 sets met twee punten verschil en verloren 3 sets met twee punten verschil. Het is niet dat we écht beter zijn gaan spelen, we zijn mentaal sterker geworden en konden beter met spanning omgaan. Door de verbetering aan het einde van de sets hebben we deze tweede helft ook vijf wedstrijden gewonnen en zes verloren. We eindigen daarmee op een 8e plek.

We hebben veel plezier gehad met het team tijdens de onvergetelijke teamuitjes, rare dansjes op de training en fanatieke wedstrijden. We herpakten onszelf elke keer na een verlies en gingen er elke wedstrijd opnieuw voor. We willen al ons publiek nogmaals bedanken voor alle steun en aanmoediging dit seizoen. Natuurlijk als allerlaatste willen we de speelsters en trainer die ons verlaten heel veel succes en plezier wensen bij alles wat nu op jullie pad gaat komen.

In september zullen jullie ons weer verschijnen op het veld in een nieuwe samenstelling met een verrassend bekende trainer… hou de insta in de gaten en tot dan!

gh @ VoV, verslag van en foto via Ramona Overdijk, Volley Meerkerk Dames1.