Volley Tilburg D1 dirigeert duel vs. Thor

VoV, 09-12-2019. 18:15 uur. Afgelopen zaterdag stond de Super Saturday op het programma! Eindelijk weer een wedstrijddag met alle heren en damesteams in het T-kwadraat, met om 17:30 uur onze eigen pot tegen Thor, gevolgd door de mannen van Heren 1 en een ouderwets leuk kantinefeestje. Genoeg reden dus om er een topwedstrijd van te maken! Zeker na de wedstrijd van vorige week hadden we het gevoel wat recht te moeten zetten en te laten zien dat we hard aan de slag zijn gegaan met de verbeterpunten van vorige wedstrijd.

We startten de wedstrijd met Kim en Paula, Finke en Lotte, Aukje, Loni en Floor. Ondanks dat we tegen een tegenstander speelden die gedeeltelijk onderaan staat, begonnen we scherp. De druk werd direct gezet in de service en met een goede pass konden de aanvallers lekker gevonden worden. De punten werd vooral gemaakt door tactisch spel want de gaten konden makkelijk gevonden worden aan de overkant. Dit resulteerde in een steady 25-15.

Lekkere start van de wedstrijd en door naar set 2! Dit was eigenlijk een kopie van set 1, op een kleine dip na in een sterke service serie tegen. Juist dit soort mindere momenten in een wedstrijd moeten we gauw op pakken en blijven communiceren met elkaar. Dat deden we dan ook goed en eigenlijk was er verder weinig stress, ook nu een stabiele winst met 25-18.

Omdat wij de wedstrijd dirigeerden en het niveau neer konden zetten, was het zaak om dit door te trekken en Thor geen puntjes cadeau te geven. Thor startte deze set echter met meer service druk en ook het blok zat aan de overkant beter op zijn plek. Hierdoor stonden we zowel in de pass als scorend aan het net meer onder druk en daar kwamen we niet gemakkelijk uit. Helaas verloren we deze set dan ook met 20-25.

Door naar set 4! Het niveau van de eerste twee sets werd gelukkig meteen weer opgepakt en vooral Paula wist met haar tactische shotjes veel te scoren. Bij Thor leek die derde set vooral hun hoogtepunt geweest te zijn en daar was de accu nu dan ook leeg. Met een paar mooie service ballen van Loes mocht zij de wedstrijd afsluiten en aangezien dit haar laatste thuiswedstrijd voor dit seizoen was, was een publiekswissel en een mooi bosje bloemen natuurlijk helemaal op zijn plek. 25-13 winst en 4 puntjes in de pocket! Jammer van die 3e set, maar al met al hebben we laten zien dat we beter uit mindere situaties lijken te komen en elkaar meer vertrouwen geven.

Op naar volgende week, waar we tegen de nummer 7 VollinGo aan mogen treden in Gouda. Hopelijk zien we jullie daar weer om ons naar een nieuwe overwinning te supporteren!