Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg D1 heeft in Sliedrecht de langste adem

VoV, 19-11-2023. 18:05 uur. Volley Tilburg D1 heeft in Sliedrecht de winst gepakt. Twee punten na de dik verdiende 2-3. Maar wel met de wetenschap dat er meer in had gezeten. Ware het niet dat een 11-16 voorsprong in de 4e set niet aan de Brabantsen was besteed.  De 5e set was nodig nadat Tilburg een 2-0 voorsprong in sets had verspeeld.

De 1e set was een prooi voor de bezoeksters. Na de riante 8-21 voorsprong werd het toch nog spannend. Sliedrecht D2 kwam met 24-23 zelfs op setpunt. Veerkracht noemen ze het als dan toch nog de set gepakt wordt: 25-27.

Ook in set 2 was er veerkracht van de Tilburgsen nodig. Er moest voor setwinst een 21-18 achterstand worden weggepoetst. Dat lukte. Met dank aan de altijd sterk serverende Mila van Hoof: 23-25. Paul Schellekens sloeg snoeihard het laatste punt en de 0-2 binnen. Vervelend moment was een blessurebehandeling van een van de speelsters van de thuisploeg. Het spel lag op 22-23 lang stil en de schrik zat er aan twee kanten even flink in.

Of dat van invloed was op Tilburg, is de vraag. Wat wel zeker was, was dat Tilburg in set 3 in een enorme dip terecht kwam en met 25-12 niets had in te brengen.

In de 4e set leek de volle buit binnen handbereik. Met setter Aukje van Loon weer binnen de lijnen (ze had door griep een aantal trainingen moeten missen) werd er beter aangevallen. Bij 10-15 vluchtte de coach van Sliedrecht in een time out. Dat sorteerde voor de ploeg die sporthal De Basis als thuishal heeft effect. Sliedrecht kroop dichterbij en bij 17-17 was het weer gelijk. Het was erop en erover en met 25-21 werd de 5e set dus noodzakelijk.

In de tiebreak was het Tilburg dat de bovenliggende partij was. Met Paula Schellekens aan service werd er met 0-8 (!) van kant gewisseld. Sliedrecht kreeg geen vat op de korte floater van Schellekens. Dat gecombineerd met de Tilburgse blokkering die plots ging lopen en de gebruikelijke kanonskogels van Loni Wissink werd met 6-15 de winst binnengehaald.

Het programma voor de komende weken is onduidelijk. Voor zaterdag staat het competitieduel van Tilburg tegen koploper Keistad op de rol. De twee ploegen komen elkaar in de beker ook nog tegen. Formeel staat die voor komende donderdag in Amersfoort gepland. Maar of dat doorgaat, is nog maar zeer de vraag.

Normaal gesproken zou dat duel op 2 december, als oorspronkelijk datum voor de bekerduels in de 3e ronde, gespeeld moeten worden. Maar die zaterdag staat ook Tilburg-Armixtos gepland. Andere jaren kreeg in zo’n situatie de bekerwedstrijd voorrang. Maar die regel is door de volleybalbond om onduidelijke reden losgelaten. Clubs moeten het zelf maar uitzoeken. Gevolg: chaos.

Tilburg, Keistad, Armixtos en eredivisionist Activia (als bekertegenstander van Armixtos) moeten zelf een nieuwe planning maken. Maar dat valt dus niet mee. Niemand zit immers te wachten op een doordeweekse avond met een verre uitwedstrijd. Wordt vervolgd dus.

gh @ VoV, verslag van en foto via PR-commissie Volley Tilburg Dames1