Volley Tilburg D1 kan het tij niet keren

VoV. 02-02-2020. 17:47 uur. Het is weer zaterdag en dat betekent matchday! Deze keer reizen we dwars door Nederland richting Koog aan de Zaan om daar het eerste team van Zaanstad te treffen. We weten dat ze het jaar goed zijn gestart met een reeks overwinningen. Het is aan ons om daar verandering in te brengen!

De eerste set starten we met de bekende zes: Aukje, Loni, Kim, Femke, Lotte en Finke. Al meteen is Zaanstad ‘aan’. We kijken al gauw tegen een achterstand aan die gedurende de set alleen maar groter wordt. We krijgen nog geen grip op het spel wat we graag spelen: 25-19

In set twee kunnen we meer gas geven. We krijgen de pass onder controle en we geven de spelverdeler meer ruimte om het spel te verdelen aan het net, maar ook zeker op de driemeter. Wel komt Zaanstad nog wat dichterbij, maar gelukkig trekken wij aan het juiste eind. De set is voor ons met 25-23.

Meenemen naar set drie wat in set twee de energie bracht! Maar helaas. Set drie start als set één. Al gauw is daar de achterstand waar we niet meer bovenop komen. De set gaat dan ook naar de thuisploeg uit Koog aan de Zaan met 25-21.

2-1. Dat betekent gaan voor de 4de set om de tijd in de Koog optimaal te benutten en de vijfsetter aan te gaan. We moeten blijven vechten, helemaal als we zien wat voor geluksballetjes er af en toe in hoekjes vallen. Het vechten gaat door maar brengt ons niet genoeg eigen spel om de set te pakken. We blijven geven tot het laatste punt wat jammer genoeg in het voordeel van Zaanstad D1 is. Shit. 25-23.

Verliezen is nooit leuk maar wat je net als winnen, samen met het team doet. We moeten komende week weer met een frisse blik kijken naar de wedstrijden die komen gaan. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen VCN D2 zaterdag 8 februari. The battle continues!