Volley Tilburg D1 sluit 2018 in stijl af

VoV, 17-12-2018. 4:55 uur. Koploper Volley Tilburg dames 1 reisde voor haar laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar af naar Rijswijk, om daar aan te treden tegen Inter Rijswijk. Om daarna het jaar af te sluiten met een etentje bij de Beertjes en een drankje in Crazy Piano’s.

Naaste belagers niet dichterbij laten komen was net als vorige week het devies. Zo ging de Tilburgse formatie dan ook de wedstrijd in en met een aantal harde klappen werd in het begin als snel een gaatje geslagen. Rijswijk had de opdracht meegekregen om voluit te gaan met de service, maar dat pakte niet helemaal goed uit voor de thuisploeg. Op de ene foutservice volgde de andere. Dit resulteerde in een eenvoudige setwinst voor Volley Tilburg, 17-25.

Aanvankelijk leek de tweede set een kopie te worden van de eerste, alleen nu deelde de Tilburgse ploeg mee in het grossieren van servicefouten en hierdoor werd de set uiteindelijk nog spannend, maar trok de ploeg van Johan van Vliet uiteindelijk toch aan het langste eind, 24-26.

Vóór de derde set werd er afgesproken om vrij te serveren, geen opdrachten meer om zo de fouten te reduceren. En zo geschiedde. In het side out en rallyspel was Volley Tilburg heer en meester en zo ging ook set 3 eenvoudig naar Tilburgse zijde, 17-25

Op naar set 4, in de strijd voor een topklassering cruciaal om ook het bonuspunt binnen te slepen. De gehele set ging eigenlijk gelijk op. Inter Rijswijk speelde met meer lef een aanvalspower en dat zorgde aan het einde van de set voor een 24-21 voorsprong voor de thuisploeg, die op dat moment luidkeels werden aangemoedigd. Een fantastisch kill – block van Lotte den Exter leidde de terugkeer in en in extremis pakte Volley Tilburg alsnog de 5 punten, gezien de gehele wedstrijd een verdiende uitslag, 24-26.

Loni Wissink was de uitblinkster van de wedstrijd. Bijna alle ballen die ze kreeg werden omgezet in een punt en aan het einde van set 4 bleef ze koel aan de servicelijn en werden de 5 punten bijgeschreven.

Na 10 wedstrijden blijft Volley Tilburg de trotse koploper en vanaf 12 januari gaat de strijd verder! Voor nu even tijd voor familie en vrienden om in 2019 weer te kunnen shinen!  Het bleef trouwens tot de late uurtjes onrustig in Scheveningen…..

gh @ VoV, bron en foto van / via Volley Tilburg Dames 1.