Volley Tilburg en Sliedrecht H2 blijven ongeslagen

VoV, 05-02-2023. 7:13 uur. De weken van de waarheid zaten er aan te komen voor een aantal teams dat een gooi wil doen naar de amateurtitel van Nederland, via het kampioenschap van de Topdivisie.

Volley Tilburg en Sliedrecht Sport zijn hiervoor de eerst te noemen kandidaten, daarna volgt VIVES, dat op de loer ligt en van een misstap van twee genoemde teams kan profiteren. Maar gisteren ook gewoon tegen Volley Tilburg met een goede prestatie die kandidatuur kon bevestigen. Daar slaagden ze niet in. Ze bleven verre van winst verwijderd in Tilburg. Met drie keer 25-17 was de koploper drie keer een maatje te groot.

Sliedrecht Sport Heren2 moest de buit ophalen bij Compaen en slaagde daar ook in. Al kostte het na 18-25 en 16-25 wel heel veel moeite om dat in drie sets te doen. Na een lang en zenuwslopend gevecht om setwinst trokken de bezoekers in de derde set met 31-33 de zege voor de 0-3 naar zich toe.

Peelpush en VV Utrecht zijn de naaste belagers van de podiumteams en speelden gisteren tegen elkaar. Dat liep slecht af voor de thuisploeg, die met een 0-3 nederlaag de kleedkamers konden opzoeken. De 28-30 in de eerste set was lang spannend, daarna gingen de volgende sets vlot met 15-25 en 19-25 naar de gasten uit Utrecht.

Rijswijk vs. Spaarnestad kende een verrassende 1-3 zege voor de bezoekers uit Haarlem als uitslag. Na de 1-1 stand in sets (19-25 en 25-19) waren de gasten twee keer met nipt verschil de sterkere. Met 25-27 en 23-25 pakten ze de 1-3 zege. Door deze zege hebben ze de achterstand op Compaen, de nummer drie van onderen, tot één puntje teruggebracht.

VCV vs. Protos werd een heldere en duidelijke 3-0 zege voor de thuisploeg. Setstanden 25-17, 25-19 en 25-17. Helder, drie keer onder de twintig gehouden en daarmee met meer dan een handvol punten verschil per set de winst gepakt. Niets op af te dingen.

Zaanstad vs. Donki Sjot eindigde in een 1-3 zege voor de bezoekers. Na de verloren eerste set (25-20) herpakten ze zich en met 23-25 en twee keer 22-25 wisten ze de volle buit mee naar huis te nemen.

• 12> USV Protos 15-6

De nummer 1 speelt om de amateurtitel van Nederland, de nummer 12 degradeert, de nummer 11 speelt p/d wedstrijden.