Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg H1 stunt niet bij koploper VCN

VoV, 14-01-2020. 4:56 uur. Veel scheelde het niet, zaterdag in de uitwedstrijd tegen VCN. Maar uiteindelijk lukte het net niet om ook tegen de huidige koploper punten af te snoepen van een titelkandidaat. Na eerdere overwinningen op Donitas en Reflex was koploper VCN een klein maatje te groot. Het werd 3-1 voor VCN, 25-22,14-25, 25-17 en 28-26. Vooral het verlies van de vierde set was zuur. Heren 1 kwam vier punten voor (15-19) maar liet VCN door slordige fouten terugkomen in de set. Die ging in overtime alsnog verloren. Zonde, want een of twee punten waren zeker verdiend geweest.

Coaches Renzo Borrani en Martijn Musters startten met passer-lopers Gijs Moonen en Yannick Knegten, middens Jens Andriessen en Thomas van de Ven, diagonaal Rens Kroeze, spelverdeler Rogier Raemaekers en libero Tom Chermin.

De eerste set verliep spannend en ging lang gelijk op. VCN maakte die set uiteindelijk af met een serie van drie services. In set 2 profiteerde heren 1 optimaal van het foutenfestival van VCN. Met name door de veel scorende Gijs en Rens en een paar slimme wegleg-ballen van Rogier werd deze set afgetekend gewonnen.

Na de ruime winst van VCN in set 3 leek de wedstrijd gespeeld. Maar niets was minder waar. Set 4 kwam Thijs Princen in het veld voor Yannick en Sven de Roos verving Jens. De servicedruk werd opgevoerd (Gijs, Rens), VCN kreeg de pass niet op orde en kwam ook door de harde klappen van Thijs in grote problemen. Heren 1 nam een ruime voorsprong, maar gaf die in de slotfase door foute passes en een paar uitgeslagen ballen ook weer uit handen. Uiteindelijk werd de set met 28-26 gewonnen door VCN, dat daarmee koploper blijft. Heren 1 staat nu zevende met 14 uit 12.

Zaterdag komt SV Dynamo heren 2 uit Apeldoorn naar T Kwadraat. In Apeldoorn werd kansloos (25-21, 25-16 en 25-22) verloren van de reserves van de koploper uit de eredivisie. Heren 1 zal zich dus zeker willen revancheren voor die slechte wedstrijd. Met een overwinning haakt heren 1, nu zevende met 14 uit 12, weer aan bij het linker rijtje en kan de afstand met de staartgroep weer wat vergroten. Dat zou welkom zijn, omdat een paar ploegen onder heren 1 nog wedstrijden in moeten halen.

gh @ VoV, verslag van Leon de Leijer, foto Norbert Jansen, Thijs Princen ramt weer een bal binnen!