Volley Tilburg H1 vlot langs hekkensluiter

VoV, 14-02-2022. 11:10 uur. Zaterdag speelde Volley Tilburg Heren 1 in T Kwadraat de thuiswedstrijd tegen USV Protos. Het was de eerste wedstrijd na de gedwongen corona-pauze. In lijn met de ranglijst in de Topdivisie werd het een snelle 3-0 overwinning (25-19, 25-10 en 25-16).

Coach Renzo Borrani: “Geen moment in gevaar, zeg maar. Ondanks dat we in de eerste set basisspelers als Rogier Raemaekers (voor hem speelde Lucas Vermeulen), Niels van Son (voor hem Tom Chermin als pl, die de laatste wedstrijden nog libero was) en Thijs Princen -terug van een blessure- speelde op mid voor Tim van den Bergh. Vooral Thijs (foto) speelde een uitstekende wedstrijd, zowel blokkerend als aanvallend.

Dat is extra knap omdat we Thijs dit seizoen, gedwongen door de langdurige blessure van Thomas van de Ven, om hebben moeten scholen van diagonaal tot middenman. Een ander lichtpunt was dat ik Thomas even achterin in kon brengen, voor een service en ook en passant een fraaie verdedigende actie. Misschien kunnen we Thomas dit seizoen toch nog inzetten.”

Renzo en co-coach Martijn Musters begonnen naast Lucas, Tom en Thijs met Joeri Polman (pl), Eddy Raaijmakers (mid), captain Gijs Moonen (dia) en Yannick Knechten (lib).

Van meet af aan werd Protos onder druk gehouden en werd een ruime voorsprong genomen, waarbij naast Thijs ook Tom zich aanvallend onderscheidde. Uiteindelijk sloeg Gijs, na nog wat wisselingen in de slotfase (Rorick Vesters voor Lucas en Rogier voor Tom) het laatste punt binnen (25-19).

De tweede set begon met Rogier in de basis voor Lucas en Niels voor Tom. In de beginfase bleef Protos nog in de buurt, maar een enorme servicereeks van Joeri zorgde voor een gat van meer dan tien punten. Die voorsprong werd aan het eind van de set nog wat uitgebouwd (25-10). Set 3 speelde Tim op mid voor Eddy. Zoals vaker na zo’n ruime setwinst sloop er wat gemakzucht in het spel van heren 1, maar het was goed genoeg om ook deze set –na een 11-11 tussenstand- ruim te winnen (25-16).

De komende twee wedstrijden kan de strijd om het kampioenschap beslist worden. Volgende week staat de topper tegen koploper Sliedrecht 2 op het programma in Sliedrecht, de daaropvolgende thuiswedstrijd (5 maart) komt Sliedrecht naar Tilburg. Die wedstrijd wordt bij uitzondering niet gespeeld in de vertrouwde T Kwadraat maar in sporthal Dongewijk.

Heren 1 zal vol aan de bak moeten om die wedstrijden te winnen, omdat de competitie tot nu toe heeft duidelijk gemaakt dat niet te verwachten valt dat de beide kampioenskandidaten nog veel punten zullen morsen.

gh @ VoV, verslag en foto van en via door Leon de Leijer, Volley Tilburg.