Volley Tilburg H1 wint degradatiekraker

VoV, 27-01-2019. 12:35 uur.  Afgelopen zaterdag speelde Volley Tilburg heren 1 volgens coach Guillermo Boogers een “do-or-die” wedstrijd. In Veenendaal moest aangetreden worden tegen VCV, een cruciaal duel in de strijd om de veilige tiende plaats. Dat moest gebeuren zonder de geblesseerde basisspelers Gianni van der Aa en Matthijs Apine en met een tijdelijk aan een rolstoel gekluisterde Guillermo.

Gelukkig was het tweede team vrij zodat Daan Smulders, Tom Chermin en Thomas van de Ven erbij konden zijn. En Patrick Tonnaer, die na de blessure van Guillermo bereid was om als trainer en coach de helpende hand uit te steken.

Heren 1 startte niet best en kwam in de eerste set zelfs met 16-9 achter. Twee time-outs van Guillermo, waarin hij nogmaals de afspraken benadrukte, de waardevolle tips van Patrick en de geweldige service van Daan, die elke set drie servicebeurten voor zijn rekening nam, deden de wedstrijd kantelen.

Het gat werd gedicht door keihard te blijven werken, servicereeksen van Daan en Tom, de blokkering van Thijs Princen, Jens Andriessen, Sven de Roos en Rens Kroeze en spectaculaire defensieve acties van libero Dennis Gelissen en spelverdeler Rogier Raemaekers. En ook de passing was goed verzorgd waardoor Rogier in staat was zijn aanvallers veelvuldig te laten scoren, zowel met keiharde smashes als met geweldige tikballetjes, waarin vooral Thijs uitblonk. Daarom werd het erop en erover en won heren 1 de eerste set met 25-20.

Ook in de tweede set wist VCV een klein gaatje te slaan, en kwam zelfs 23-20 voor. Daan hield heren 1 echter opnieuw in de race en heren 1 bleef vechten voor wat het waard was. Maar vanaf 23-23 kon er niet meer worden teruggevallen op onze stoïcijnse Benjamin, die onverstoorbaar de ene na de andere lastige sprongfloat op VCV bleef afvuren ondanks de luidruchtige pogingen van de tribune om hem uit zijn concentratie te halen. Uiteindelijk won heren 1 de set met 30-28.

De derde set ging steeds gelijk op en kwam heren 1 niet op achterstand. Er was zelfs de hele set een kleine voorsprong. Na een eindsprint werd set 3 ook met 25-20 gewonnen.

Heren 1 staat nu tiende met 8 uit 12. VCV staat elfde (7 uit 14) en Sudosa, dat verrassend won van Webton Hengelo staat twaalfde met 6 uit 13. Het blijft dus ongemeen spannend onderin, maar heren 1 heeft nog alles in eigen hand.

Komende zaterdag is er weer een thuiswedstrijd, tegen Dio Bedum uit Groningen, de huidige nummer 9 van de ranglijst. Heren 1 zal er alles aan doen om die wedstrijd te winnen en nog meer lucht te krijgen in de degradatiestrijd

gh @ VoV, verslag en foto van / via Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1.