Volley Tilburg H1 won toch nog van Webton

VoV, 04-11-2019. 10:33 uur. Afgelopen zaterdag won Volley Tilburg heren 1 de thuiswedstrijd tegen Webton Hengelo. In T Kwadraat werden de eerste twee sets gewonnen. Maar daarna liet heren 1 de teugels vieren en zag set 3 en 4 naar Webton gaan. In de beslissende vijfde set gaf heren 1 weer vol gas, zodat de eerste thuiszege van het seizoen werd behaald: 3-2 (27-25, 25-14, 22 – 25, 22,25 en 15-5). Heren 1 staat nu negende met 6 uit 6.

Coaches Renzo Borrani en Martijn Musters moesten het doen zonder de geblesseerde Thomas van de Ven en de zieke Tom Chermin. Ze begonnen met passer-lopers Gijs Moonen en Thijs Princen, middens Sven de Roos en Jens Andriessen, diagonaal Rens Kroeze, spelverdeler Rogier Raemaekers en libero Marijn Kessels. Deze set had Tilburg steeds een kleine voorsprong, met name door uitstekend te blokkeren. Met name Jens hield veel tegen. In de slotfase kwam Webton langszij (24-24) en was het twee keer Thijs die Tilburg op setpoint smashte, waardoor heren 1 met 27-25 won.

De tweede set drukte heren 1 in dezelfde opstelling door. Naast het blok werd er nu ook uitstekend verdedigd, met een hoofdrol voor libero Marijn. Die speelde sowieso zowel passend als verdedigend een hoofdrol deze wedstrijd. Webton kreeg nog nauwelijks een bal op de grond, ondanks de vele wissels die coach Jordan Weggelaar in het veld bracht. Dat kwam ook door uitstekend te serveren, met fraaie series van Jens en Gijs. De set werd beslist met een ace van Thijs.

Set 3 kwam heren 1 snel op een grote achterstand, met name door belabberd te passen. Vanaf 5-11 herpakte de ploeg zich weer, maar het bleek niet genoeg om de set alsnog te winnen.

In de vierde set leek het zelfvertrouwen weer verdwenen. Ook in deze set liep heren 1 achter de feiten aan en kwam maar zeer moeizaam tot scoren. Met Yannick Knechten voor Thijs ging dat iets beter, maar het lukte opnieuw niet deze set te winnen. Dat aan het eind de scheidsrechters tot twee keer toe een opstellingsfout van Webton over het hoofd zagen, doet niets af aan de verdiende setwinst van Webton.

Captain Rens, die weer vaak in stelling werd gebracht door spelverdeler Rogier, zette de irritatie over de arbitrage om in een geweldige servicereeks. Hij serveerde heren 1 naar een 6-0 voorsprong met 3 aces (drie bloks van Jens). Die voorsprong werd langzaam uitgebouwd, mede door rake klappen van Yannick.

Komende zaterdag speelt heren 1 in Amersfoort tegen AVV Keistad, waartegen eind november ook ‘gebekerd’ wordt. Hopelijk lukt het dan opnieuw punten mee naar Tilburg te nemen.

gh @ VoV, verslag en foto van / via Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1.