Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg heren 1 stunt in Groningen

VoV, 03-12-2019. 4:53 uur. Volley Tilburg lijkt de stijgende lijn te pakken te hebben. Na de verdiende winst op Peelpush werd vorige week in Amersfoort de bekerthriller tegen AVV Keistad -waartegen heren 1 drie weken geleden nog een volstrekt kansloze 3-0 nederlaag leed- nipt met 3-2 verloren. En dan ga je naar koploper Donitas en hoop je het goede gevoel vast te houden door een setje of zelfs een puntje af te snoepen van de titelkandidaat. Al is het maar om een beetje gezellig teamweekend in het hoge Noorden te hebben.

En dan kijkt heren 1 nu terug op een ongelofelijk lekker weekend. Heren 1 heeft Donitas in eigen huis in een uur en tien minuten met 0-3 (23-25, 16-25, 14-25) van het veld gestuurd. Tot groot genoegen van de meegereisde supporters, die heren 1 graag wil bedanken. Hun support gaf heren 1 nog meer energie om de wedstrijd te winnen!

In de eerste set stuurden Renzo Borrani en Martijn Musters Gijs Moonen, Yannick Knechten, Thomas van de Ven, Sven de Roos, Rogier Raemaekers, Rens Kroeze en Tom Chermin het veld in. Heren 1 begon erg goed aan de set. Het niveau lag aan beide kanten erg hoog en er werd gevochten voor ieder punt. Tot 23-23 ging het gelijk op maar in de slotfase wisten we dit keer wel door te drukken. Met een goede service wist heren 1 de druk bij Donitas te leggen en was het wachten tot zij de fout maakten, wat twee keer op rij gebeurde: 23-25.

Door die setwinst raakte heren 1 in een flow en kwamen de mannen echt op stoom. In set 2 werd het alleen maar beter en beter. Donitas zakte weg waardoor heren 1 de wedstrijd kon gaan domineren. Rogier speelde een goede wedstrijd met veel spreiding over het midden en de buitenkant waardoor de aanvallers de ruimte kregen om de bal binnen te timmeren. Via een goede serviceserie van Thomas sloeg heren 1 een beslissend gat. Daarna speelde heren 1 de set sterk en gefocust uit, met een aanvallende hoofdrol voor Yannick en Gijs. De set werd uiteindelijk overtuigend met 16-25 gewonnen.

In set 3 ging heren 1 er weer vol voor en was het belangrijk de focus vast te houden. Renzo en Martijn drukten hun team op het hart niet te verslappen en Donitas geen enkele kans te gunnen. Die opdracht werd met glans uitgevoerd. De moed zakte steds verder in de Donitas-schoenen gezakt bij Donitas en heren 1 maakte daar optimaal gebruik van: 14-25.

Kortom: niet alleen het goede gevoel vastgehouden, maar zelfs de stijgende lijn verder doorgezet. Heren 1 is door deze overwinning weer een plek gestegen en staat nu zevende met 12 uit 9. Volgende week speelt heren1 tijdens super Saturday om 20:00 in het T-Kwadraat de derby van Brabant tegen HLB van Daal. Heren 1 rekent dan zeker weer op de steun van het thuislegioen. Tot dan!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1.