Volley Tilburg kansloos tegen beter VoCASA

VoV, 05-02-2023. 13:10 uur. Een 22-16 voorsprong. Dan zou je zeggen, kat in het bakkie. Binnen harken die set en door naar de volgende. Maar zaterdag was die voorsprong aan Volley Tilburg niet besteed. Het leidde tot een 0-3 nederlaag tegen VoCASA.

De eerlijkheid gebiedt te melden dat de thuisploeg niet op de riante voorsprong kwam door zelf goed te spelen. De Nijmegenaren, met veel meer lengte binnen de lijnen, strooiden in die eerste set met cadeautjes. Daar kwam een einde aan toen spelverdeelster Sanisha Latuhihin namens VoCASA aan de servicelijn verscheen. Ze liet de ene na de andere bal rakelings over de netband scheren. En daar had Tilburg geen antwoord op. Bij 23-25 wisselden de Tilburgers met het schaamrood op de kaken van kant.

Set twee was er een om niet al te veel woorden aan vuil te maken. Slecht. 16-25.

Op naar een vijfsetter dan maar, waar Tilburg patent op heeft? Het had er even alle schijn van. Ware het niet dat het scenario van de eerste set zich in set drie herhaalde. Een riante voorsprong van 19-14. Maar ook nu was de weelde van de voorsprong niet aan de thuisploeg besteed. Het werd 19-19 en het schip strandde bij 22-25.

Enig lichtpuntje aan Tilburgse zijde was zaterdag het optreden van Tess de Kok. De speelsters van Dames5 was opgetrommeld om de geblesseerde Paula Schellekens te vervangen. Onbevangen pakte de speelsters, die normaal in de Promotieklasse speelt, haar rol in de Topdivisie op.

Haar optreden smaakte met nog flink wat cruciale duels op het programma naar meer. Het is echter niet bekend of coach Dennis Gelissen De Kok tijdens het Valentijns-feest dat in T-Kwadraat volgde op een bierviltje een contract heeft laten tekenen voor de rest van het seizoen.

Gelissen sprak vol lof over het optreden van De Kok. Voor de rest van het team had hij geen goed woord over. Furieus was hij. “De hele week trainen we op de systemen die we nodig hadden om VoCASA af te stoppen. Maar als die dan niet worden uitgevoerd…”, brieste hij.

Komende zaterdag een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Als Tilburg op bezoek mag bij Armixtos in De Pijp in Amsterdam. Armixtos (7e met 19 punten uit 15 wedstrijden) moet net als Tilburg (10e met 17 uit 15) alle zeilen bijzetten om bij de laatste twee plaatsen op de ranglijst (11e Spaarnestad met 12 uit 14 en 12e Orion 7 uit 14) weg te blijven. Een belangrijk potje dus in het Sportcentrum de Pijp. Aanvang 15.45 uur.

gh @ VoV, verslag van PR Volley Tilburg Dames1. Foto Jan van den Noort.