Volley Tilburg (m) terug in linkerrijtje

VoV, 26-02-2018. 11:06 uur.  Afgelopen zaterdag ontving Volley Tilburg heren 1 in de T- Kwadraat Kenders Bouw/Dio Bedum. Mede door de wisselvallige uitslagen van de Groningers de laatste weken werd deze wedstrijd tegen de huidige nummer 4 van de ranglijst met vertrouwen tegemoet gezien. Maar niets is zeker dit jaar in de topdivisie: wekelijks zijn er verrassende uitslagen.  Uiteindelijk bleek het vertrouwen terecht. Er werd met 3-1 gewonnen maar dat ging zeker niet gemakkelijk, mede door nieuw blessureleed. Martijn van Eerd moest geblesseerd afhaken in de 3de set. De setstanden: 25-23, 25-22, 17-25 en 25-21.

De eerste set werd gespeeld in de vertrouwde opstelling van de afgelopen weken: Sjors den Dubbelden en Martijn (passer/lopers), Tim Swaan en David Azantinlow (mid), Frank Compagne (sv), Gijs Moonen (dia) en Roland Lucassen (lib.). Omdat de passlijn veel moeite had met de service van DIO stond er halverwege een kleine achterstand op het scorebord. De aanvallers op mid en buiten werden echter keurig bediend door Frank en wisten veel ballen te scoren.  Daardoor bleef Volley Tilburg in het spoor van Dio. Gijs zorgde met een goede servicebeurt voor een 22-18 voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven. De al enigszins hinkende Martijn besliste uiteindelijk de set.

Tussen set 1 en 2 werd Martijn behandeld door onze fysio Marijn Ewijk. Set 2 werd daarom begonnen met Niki Samardzic voor Martijn. Opnieuw ging het niet van harte en had DIO tot halverwege een kleine voorsprong. Marijn had goed werk geleverd en Martijn zover opgelapt dat hij toch weer in het veld kon. Hij verving diagonaal Gijs Moonen. Een fraaie servicereeks van onze benjamin Daan Smulders zorgde in de slotfase weer voor een kleine voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven.

Tussen set 2 en 3 werd Martijn opnieuw behandeld. Gijs begon maar op advies van Marijn werd Martijn al vrij snel terug gewisseld. De pijn verbijtend stond hij in het veld, maar moest tegen het einde van de set toch definitief afhaken. Set 3 ging naar Dio. In set 4 rechtte Volley Tilburg de rug. Op vechtlust en karakter werd de set gewonnen. Gijs scoorde een paar slimme ballen via het blok en het slotakkoord was voor Frank en Tim. En eigenlijk ook voor trainer / coach Guillermo Boogers.

De hele week was geoefend op snellere set-ups. Dat betaalde zich al eerder deze wedstrijd uit, maar zeker bij het laatste punt. Frank speelde met een stijgende set-up in de nek Tim volledig vrij, waarop Tim de bal snoeihard op de drie meter timmerde. Met deze winst stijgt Volley Tilburg heren 1 naar plek 6 op de ranglijst.

gh @ VoV, verslag van en foto via Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1.