Volley Tilburg maatje te groot voor Peelpush

VoV, 18-11-2019. 6:05 uur. Dat doen ze nou nooit, het moet niet gekker worden: in elke set meerdere kill-bloks en veel scorende middenmannen. Een groot compliment voor coaches Renzo Borrani en Martijn Musters, want dat moet het resultaat zijn van de trainingen. Maar ook complimenten aan de hele ploeg, en met name middens Sven de Roos, Thomas van de Ven en spelverdeler Rogier Raemaekers. Met die blokpunten en de middenaanval werd de basis gelegd voor een dik verdiende zege. Met deze zege gaan we over Peelpush en HLB van Daal heen naar de achtste plaats.

Renzo en Martijn, die de staf uitgebreid zagen worden met fysio/verzorger Lisa Snoeren, stuurden naast Rogier, Sven en Thomas diagonaal Rens Kroeze, pl-ers Gijs Moonen en Yannick Knechten en libero Marijn Kessels het veld in. Heren 1 kwam direct op voorsprong en bouwde die gaandeweg de eerste set steeds verder uit. Naast de blokkering was de service (Gijs, Thomas) en de verdediging (Marijn, Rogier, Yannick) doorslaggevend. Thomas blokte het laatste punt binnen (25-13).

Zo’n ruime setwinst zorgt vaak onbewust voor afnemende scherpte, zo ook zaterdag. Heren 1 kon Peelpush niet afschudden. Het verslag was de hele set nooit groter van 1 of 2 punten. Maar dat kwam ook door een sterke invalbeurt van Koen Scholten bij Peelpush. In de slotfase waren het een paar onnodige fouten in de service en aanval die beslissend bleken: 22-25.

In de derde set pikte heren 1 de draad weer op. Een snelle voorsprong werd groter en groter. Deze set was het vooral Rens die een hoofdrol opeiste. Hij serveerde de set ook uit met een fraaie ace, 25-15.

De vierde set nam Peelpush een 5-8 voorsprong. Gijs serveerde heren 1 langszij en daarna was het erop en erover, mede door fraaie scores op de buitenkant van Gijs en Yannick. Het beslissende gat werd bij elkaar geserveerd door Jens Andriessen, die Thomas even verving. Daar waren ook een paar fraaie scorende acties aan het net van Rogier voor nodig. Thomas kwam aan het net weer in het veld voor Jens en blokkeerde het laatste punt binnen: 25-20. Zonder wie dan ook tekort te doen werd hij daarmee ‘man-of-the-match’.

Komende zaterdag speelt heren 1 in Amersfoort tegen AVV Keistad voor de beker. Hopelijk kan heren 1 zich dan revancheren voor de nederlaag van twee weken terug en in de volgende ronde aantreden tegen landskampioen Lycurgus.