Volley Tilburg na vijfsetter uit de beker

VoV, 25-11-2019. 18:47 uur. Afgelopen zaterdag (23-11-2019) speelde Volley Tilburg een thriller van een bekerwedstrijd, die na 2,5 uur met het kleinst mogelijke verschil beslist werd in het voordeel van Keistad: 3-2 (25-16, 29-27, 23-25, 31-33, 16-14.

Keistad, daar had Heren 1 heel wat tegen goed te maken, na de off-day van twee weken geleden in de competitie tegen dezelfde tegenstander (3-0 verlies). Dit gevoel van “iets rechtzetten” was dan ook goed voelbaar in de voorbereiding richting de wedstrijd. Er werd scherp en goed getraind, met geel-blauwe ballen in plaats van de vertrouwde gala’s.

Aangekomen in de sporthal in Amersfoort werd er eerst kort stilgestaan bij de verjaardag van Rogier, die zijn 30e verjaardag vierde. Na het zingen schakelden we direct over op de opdrachten voor de wedstrijd. Hoge service-druk, focus op eigen passing en verschillende blokkeeropdrachten dienden voor succes te gaan zorgen. De basis bestond uit dezelfde opstelling als afgelopen week tegen Peelpush (Rogier, Rens, Yannick, Gijs, Sven en Thomas) met als belangrijke wijziging dat Tom als libero speelde voor de van een schouderblessure herstelde Marijn, die op het formulier als passer-loper stond.

In de eerste set kwam er weinig terecht van ons voornemen: weer stonden we geweldig onder druk van de service van Keistad en waren we niet scherp genoeg om het Keistad lastig te kunnen maken. Dik setverlies was het resultaat en met gebogen hoofden wisselden we van kant.

Voor aanvang van de 2e set hebben we de koppen echt bij elkaar gestoken. Onderwerpen waren “geloof, vechtlust en overtuiging”. Dit wierp duidelijk zijn vruchten af, want de hele set hielden de teams elkaar dit keer in evenwicht. Marijn was het veld ingekomen voor Yannick en dat zorgde voor stabiliteit. Jens had Sven vervangen en pakte direct een aantal goede blocks. Dubbeltje op zijn kant dat helaas voor ons de verkeerde kant op viel en een 29-27 set verlies was ons lot. 2-0 en game over? Dacht het niet!

Heren 1 heeft in de 3e en 4e set gevochten als leeuwen. Er werd strijd geleverd die de staf niet eerder van de ploeg had gezien. Letterlijk tot op het tandvlees werd er gestreden, lange rally’s, prachtige punten en onvermoeibaar werd steeds duidelijker dat de wedstrijd aan het kantelen was. De 3e set wonnen we met 25-23, de 4e zelfs met 33-31 met minstens 5 matchpoints tegen. Wij geven niet op!

De 5e set beginnen we sterk en lijkt Keistad moegestreden. We wisselen van kant met een voor de 5e set riante voorsprong van 8-4. Dit loopt door naar 9-6 en daarna 12-10. En dan begint het echt spannend te worden. Keistad serveert vervolgens twee posities achter elkaar waanzinnig goed gezien de stand in de wedstrijd. Maximale druk waar wij het moeilijk mee hebben. Keistad krijgt het eerste matchpoint dat wordt weggewerkt door een ongelooflijk kill – block van Rogier. Het gaat op en neer, Gijs slaat volgens alles dat Tilburg is de bal via de handen uit, maar de scheidsrechter (die prima floot en een kant van het veld echt wel zelf moest waarnemen dankzij een niet in vorm zijnde lijnrechter) ziet de bal uit en dan is er na 2,5 uur spelen sprake van een geweldige deceptie.

We hebben de wedstrijd van het seizoen gespeeld en we staan volledig met lege handen! Dat klopt qua beker resultaat. Maar de stijgende lijn dit seizoen is voor iedereen zichtbaar. Dit belooft nog wat voor de komende wedstrijden. Het hele team speelde sterk, maar vermeldenswaardig was de aanvallende power van Rens en Gijs. Niet te houden grote gedeeltes van de wedstrijd! De coaches werden gedurende de wedstrijd meer en meer fans. Complimenten mannen!

gh @ VoV, verslag en foto van / via van Leon de Leijer, Volley Tilburg.