Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg naar linker rijtje

VoV, 16-04-2018. 5:56 uur. Zaterdag stond voor Volley Tilburg heren 1 de verste uitwedstrijd van de competitie op het programma. In Bedum tegen Kenders Bouw DIO was de ploeg gebrand op een overwinning, maar wist vooraf dat tegen de nummer drie niet mee zou vallen. Niet alleen om de lange terugreis een beetje aangenaam door te komen, maar vooral om mee te blijven doen voor het linkerrijtje en wellicht over provinciegenoot HLB van Daal heen te wippen. Door de knappe 3-2 overwinning (22-25,26-24,21-25, 25-22 en 15-11)  in het hoge noorden en het verlies van HLB bij VoCASA lukte dat.

Coach Guillermo Boogers begon opnieuw met Martijn van Eerd op de diagonaal. Frank Compagne zorgde met een sterke servicebeurt nog wel voor een goed begin (3-0), maar de hele set had Dio de overhand. Met name omdat heren 1 geen vat kreeg op de sterke service. Gijs Moonen kwam er op 15-20 in voor Niki Samardzic, maar het lukte niet om het tij te keren.

Set 2 met Gijs terug op de dia en Martijn op de passer / loperpositie van Niki, ging steeds gelijk op, maar door sterk serveren van Martijn nam heren 1 een 23-19 voorsprong. Een paar passfouten brachten Dio weer langszij, maar uiteindelijk kon Dennis van Gool de set uitserveren.

Set 3 en 4 verliepen ook langs het hierboven geschetste scenario. Met name pass- en verdedigingsfouten leidden tot de winst van Dio in set 3, set 4 was voor Tilburg. Gijs besliste die set van achter de drie, maar met name de smashes van de middens David Azantinlow (ijzersterk in Bedum) en Tim Swaan en Martijn waren de Bedumse blokkering te machtig.

Set 5 ging tot 9-9 gelijk op. Niki kwam terug voor Sjors den Dubbelden en Dennis verving David op service. Dat bleek een gouden greep van Guillermo. Na weer prima serveren van Dennis kon Niki de set met een uitstekend blok en een slimme tikbal afmaken.

Volgende week tegen VoCASA thuis wacht opnieuw een zware opgave. Alles zal uit de kast gehaald moeten worden om de huidige positie te handhaven en wie weet nog een plekje te stijgen. De vierde plek is immers mathematisch nog mogelijk. Dat zou een superprestatie zijn in een seizoen dat bol stond van het blessureleed en ander ongerief.

gh @ VoV, verslag van Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1.