Volley Tilburg op tijd bij de les

VoV, 22-01-2023. 19:15 uur. Gisteren speelde Volley Tilburg heren 1 voor eigen publiek tegen hekkensluiter USV Protos. Een simpele overwinning was de verwachting. Maar dat viel tegen. Gelukkig herpakte heren 1 zich na twee zwakke sets, en won uiteindelijk met 3-1 (27-25, 20-25, 25-17 en 25-15).

Coach Erik Kwantes, opnieuw vervanger van de nog zieke Martijn Musters: “We begonnen niet best aan deze wedstrijd. Een grote foutenlast en weinig servicedruk zorgde ervoor dat we de voor ieder punt vechtende Utrechtse studenten niet op achterstand konden zetten. We wonnen die set, maar dat had zomaar fout af kunnen lopen. Ook de tweede set gaven we niet thuis, maar nu liep het niet goed af.

Na enkele omzettingen kwamen we gelukkig niet meer in de problemen en liepen we niet tegen nieuw puntverlies op. Nu kunnen we ons opmaken voor een zware reeks wedstrijden. Volgende week tegen nummer 4 VV Utrecht, daarna thuis tegen nummer 3 Vives en de week daarop de kraker in en tegen mede-koploper Sliedrecht. De competitie zal na die wedstrijden nog niet gespeeld zijn, maar het zijn wel cruciale potten”.

De eerste set begonnen Erik en assistent Patrick Tonnaer met Mathieu Winters (sv), Gijs Moonen en Tom Chermin (pl), Tim Swaan en Tim van den Berg (mid), Joeri Polman op de diagonaal en libero’s  Yannick Knechten (side-out) en Thomas Jansen (rally). Deze set ging gelijk op, maar door een sterke servicebeurt van Mathieu en de vaak scorende Tom kwam heren 1 met 15-11 voor.

Protos kwam weer langszij en pas in de tiebreak werd set 1 beslist in het voordeel van heren 1 (27-25) door een score van Joeri via het Utrechtse blok. Erik gaf de tweede set hetzelfde basisteam de kans zich te herpakken, maar dat liep even anders. Het vertrouwen was zoek en heren 1 liep de hele set achter de feiten aan. Protos won verdiend met 20-25.

Set 3 werd er wel volop gewisseld. Rogier Raemaekers verving Mathieu, Thijs Princen kwam in het veld voor Joeri en Niels van Son, in de 2de set al ingevallen voor Gijs, bleef staan. In deze samenstelling lukte het wel Protos direct op achterstand te zetten, door een sterke servicebeurt van Rogier en scores van Thijs. Protos kwam nog even terug maar daarna was het erop en erover. Rogier had daarin een belangrijk aandeel: hij scoorde twee doortikballen en had in zijn eentje een kill-blok.

Tom, drie sets de beste man van heren 1, scoorde het laatste punt (25-17). De vierde set kwam Joeri in het veld voor Tom. Heren 1 verslapte niet en drukte door met diverse mooie aanvallen. Dat was met een toegenomen servicedruk, inclusief een paar series van Mathieu, de basis voor de 25 -15 setwinst.

De komende weken wacht heren 1 een zware reeks wedstrijden. Die begint komende week in Utrecht, waar heren 1 moet zien te winnen van nummer 4 VV Utrecht.

gh @ VoV, verslag van Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1. Foto van Norbert Jansen: Rogier Raemaekers (1) speelde een belangrijke rol in de ommekeer. Met nummer 11 Tim Swaan.