Volley Tilburg raakt koppositie kwijt in THB

VoV, 28-11-2021. 7:48 uur. Vanwege de uitgestelde wedstrijd Peelpush vs. Compaen en het vrije weekend van Protos en Donki Sjot bleven er in de Topdivisie B bij de mannen nog vier wedstrijden over.

Volley Tilburg werd door Sliedrecht Sport H2 van de eerste plaats verdrongen. De ploeg uit Sliedrecht had het alleen in de tweede set lastig met de nummer voorlaatst Spaarnestad, dat nog steeds op de eerste zege wacht. De ploeg uit Haarlem pakte met 23-25 de setwinst en bracht daarmee de stand op 1-1 in sets, nadat ze de eerste set met 25-16 hadden verloren. In de derde en vierde set liet Sliedrecht zich niet nog een keer verrassen en maakte met 25-19 en 25-15 duidelijk hoe de verhoudingen lagen.

In Rijswijk had Volley Tilburg pas in de vierde set het medicijn voor de winst paraat. Ze kwamen met 2-1 in sets achter, na de 23-25 pakte de thuisploeg met 26-24 en 25-21 een 2-1 voorsprong. Maar het lukte Rijswijk niet die in een zege om te zetten. De volgende twee sets gingen met ruim verschil naar de bezoekers. Met 17-25 en 8-15.

Zaanstad hield VVU er in de tweede en derde set met twee punten verschil onder. Via 31-29 werd het 2-0 en de 3-0 kwam via 25-23 op het scorebord. De eerste set was met 25-19 een stuk minder spannend.

VCV Veenendaal deed goede zaken voor de stand door thuis met 3-1 van Sovoco te winnen. De gasten kwamen met 0-1 voor via 20-25. VCV won de volgende twee sets met 25-22 en 25-20 en wist in de vierde set met 26-24 de 3-1 zege binnen te halen.

De stand is nu: Sliedrecht H2 9-26, Volley Tilburg 9-25, Zaanstad 10-21, Inter Rijswijk 10-17, Sovoco 10-14, VVU en Donki Sjot 8-12, VCV 7-11, Compaen 9-9, Peelpush 9-7, Spaarnestad en Protos zijn de nummers voorlaatst en laatst met 8-1 en 7-1.