Volley Tilburg (v) pakt de volle winst

VoV, 06-03-2018. 6:03 uur. Zaterdag stond de wedstrijd Volley Tilburg vs VC Wik op het programma. Een lastige tegenstander die weliswaar wat lager in de ranglijst staat, maar niet opgeeft. Desondanks wist Volley Tilburg de volle vijf punten binnen te halen door met 4-0 te winnen (25-19, 25-12, 25-22 en 25-23).

In het eerste gedeelte van de eerste set was het spel van Volley Tilburg niet verzorgd genoeg. Hierdoor nam VC Wik een kleine voorsprong. Richting het einde van de set werd de servicedruk van de Tilburgers echter opgeschroefd en maakte VC Wik wat fouten, waardoor we de set redelijk eenvoudig in Tilburgse handen bleef.

De tweede set kende eenzelfde verloop. Nienke den Boogert kwam erin en legde veel druk met haar service. Aan het net waren de Lotte’s (van der Horst en den Exter, red.) scherp op de ballen die terugkwamen. Daarbij zorgde Floor van den Nieuwenhoff ervoor dat de aanval steeds netjes opgebouwd kon worden.

De derde en vierde set verliepen moeizamer voor de thuisploeg. VC Wik wist in beide sets goed bij te blijven en knokte voor ieder punt. Het werd nog spannend aan het einde van de sets, maar Volley Tilburg sloeg op het juiste moment toe.

Zo heeft Volley Tilburg opnieuw vijf belangrijke punten binnen om bovenin mee te blijven te doen. Komende zaterdag is er geen wedstrijd en kan er dus in alle rust worden toegewerkt naar de wedstrijd tegen VoCASA op 17 maart. Om 17.00 uur klinkt dan in Nijmegen het eerste fluitsignaal van dit mooie affiche. De Tilburgers kunnen alle support goed gebruiken en hopen jullie daar te zien!

gh @ VoV, verslag door Suzanne Muilwijk, foto via Theo van Etten.