Volley Tilburg-v wint spannende 5-setter

VoV, 26-02-2018. 10:20 uur. Twee weken na de verliespartij tegen IMS/Voltena wachtte Volley Tilburg opnieuw een sterke tegenstander. De thuiswedstrijd tegen Spaarnestad werd een spannende vijfsetter waarin de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trok. Een verdiende 3-2 overwinning na setstanden 23-25, 25-14, 24-26, 25-16 en 15-13.

De eerste set ging gelijk op en kende veel lange rally’s waarbij voor elk punt geknokt werd. Met minimaal verschil sleept Spaarnestad deze set binnen. Vervolgens rechtte Volley Tilburg de rug en nam de overhand in de tweede set. Met veel focus en vechtlust werd dan ook een ruime setwinst behaald.

De schwung was er even uit bij de Tilburgers, want de derde set werd opnieuw met nipt verschil verloren. En even leek het erop alsof zij het bijltje er in de daaropvolgende set bij neerlegden. Spaarnestad kwam namelijk opnieuw op voorsprong. Maar daar waren toch weer de sterke servicebeurten en het goede blok van Volley Tilburg die het verschil maakten. De set bleef opnieuw met ruime cijfers in Tilburgse handen.

Een spannende vijfde set waarin beide teams kans hadden op de overwinning, was het gevolg. Een set waarin het kwartje naar de Tilburgse zijde rolde.

Volgende week zaterdag 3 maart spelen de dames van Volley Tilburg opnieuw thuis. Dit keer tegen VC Wik, aanvang 17.30 uur in T-Kwadraat.