Vizier op volleybal

 

Volleybal allerlei over teams en speelsters

VoV, 13-05-2020. 4:37 uur. Bij Sudosa-Desto Heren 1 uit Assen vertrokken na voortijdige beëindiging van het seizoen 2019-2020 vijf spelers uit de selectie.

Voor Jaron Spiegelaar en Stijn de Ruiter was er de stap omhoog naar de Eredivisie, naar twee toonaangevende teams in Nederland te weten naar respectievelijk Lycurgus en Dynamo. De overige drie (Bart Zomer, Simon Mossel en Paul Dierdorp) kozen voor een lager niveau dan de Topdivisie, waarin Sudosa – Desto volgend seizoen uitkomt, of stopten.

Voor het trainersduo Noordijk/ Veerman was er dus flink werk aan de winkel om de selectie weer compleet te krijgen. En dat is hen gelukt. Vijf nieuwelingen kunnen ze is Assen verwelkomen, vier kwamen van het Groningse Donitas naar Sudosa (Arjan Snippe, Arjan Westra, Niek Schiphof en Daan Grob) en van Lycurgus kwam Sander Scheper de selectie versterken. Het lijkt erop dat Sudosa-Desto de Topdivisie uitdaging met een mooie selectie kan aangaan!

Zoals gezegd kwamen vier spelers over van Donitas, voor trainer/ coach Arno van Solkema een reden om afscheid te nemen bij de ploeg uit Groningen. Omdat hij verwacht dat er geen Topdivisiewaardig team aan de start zal staan bij het begin van het nieuwe seizoen, wanneer dat ook moge zijn.

Regio Zwolle Volleybal heeft selectie compleet. Lotte Bruinsma (15 jaar) maakt de overstap van Voorsterslag naar Regio Zwolle Volleybal, waar ze in zowel de eerste als tweede selectie kan worden ingezet.

Ze zegt blij te zijn met de transfer en met het teams aan de slag te willen om zichzelf te verbeteren. Verder is de staf uitgebreid met de ervaren Ina Rouwenhorst, die ook al als assistent ij Redbad Strikwerda bij de Zwolse selectie werkzaam was.

Bij Zwolle vertrokken/ stopten na het afgebroken seizoen: Lotte Groninger, Marije Neuman (naar onbekend), Annelien Alons (Sudosa-Desto), Nova Marring (LvL België), Julia Joosten (Sliedrecht Sport), Daphne Knijff (Apollo 8) en Esther Hullegie (gestopt).

Voor 2020-2021 bestaat de selectie uit:

Spelverdeling: Sanne Konijnenberg (Dros Alterno), Daantje Vennik.
Diagonaal: Iris Reinders (VC Sneek), Susan Schut (SV Dynamo).
Passer-loper: Siska Hoekstra, Bjorna Gras, Marly Bak, Lotte Bruinsma (Voorsterslag).
Midden: Marianne het Lam-Scholten (Eurosped), Nynke Hofstede, Lisanne de Krosse, Romy Hietbrink (Dros Alterno).
Libero: Kim de Wild, Pippa Molenaar (Olhaco).

Kirsten Knip zal volgens seizoen niet weer voor Alba Blaj, dat ondanks de afgebroken competitie tot kampioen van Roemenië werd uitgeroepen, uitkomen. Ze wil meer tijd kunnen besteden in Nederland waar vriend en familie wonen. Een club op een paar uurtjes reizen (vliegen) afstand moet haar volgende werkgever worden.

Het Franse Mulhouse, koploper in de afgebroken jaargang 2019 – 2020, maakte bekend dat zij de contracten van een viertal speelsters niet zal verlengen. Onlangs legden ze mid Tessa Polder vast, bij het viertal vertrekkers is ook mid Indy Baijens.

Carli Lloyd, de befaamde spelverdeelster van Team USA, keert terug naar Italië. Zij gaat voor Casalmaggiore spelen en neemt dus afscheid van het Turkse Eczacibasi Vitra. Ook in de periode 2015 tot 2017 kwam ze voor Casalmaggiore uit, waarmee ze in 2016 de Champions League won en werd gekozen tot de beste spelverdeelster van dat seizoen.

gh @ Vizier op Volleybal.