Vizier op volleybal

 

Volleybalnieuws uit de hoofdstad.

VoV, 23-04-2023. 5:45 uur. US Dames1 heeft voor 2023/ 2024 eerste versterking binnen! De Twentse spelverdeelster Kiki von Piekartz (27) is de eerste versterking van US Dames 1 voor het volgende seizoen.

Ze neemt in haar bagage een hoop ervaring mee. Ze heeft o.a. gespeeld in de Eredivisie bij Set-Up ’65, Regio Zwolle en ook in het buitenland o.a. in Amerika bij de University of South Alabama Jaguars en in Duitsland bij SCU Emlichheim in de Tweede Bundesliga. Kiki gaat ook met haar 1.84 meter naast de spelverdeling hopelijk ook zorgen voor de nodige blokpuntjes en aces.

Reactie Kiki: “Na een paar jaartjes geen competitie te hebben gespeeld op het hoogte niveau, begint het toch wel weer te kriebelen! US Amsterdam is dan een superleuke en gezellige club met veel potentie om, naast mijn baan als docent bij UvA, bij aan te sluiten. Ik heb er zin in!”

Bij US hebben verder diagonaal Sophie van Asbroek, mid Aike Melenhorst en passer loper Saskia Bos hun contract verlengd.

Van VV Amsterdam is er trainersnieuws. VV Amsterdam meldt dat aankomend seizoen Robèrt Misset terugkeert als trainer/ coach van Dames 1 en als hoofd van de TC terugkeert bij de vereniging. Robèrt Misset is één van de oprichters van deze vereniging en tevens erelid, met de functies van hoofdtrainer en hoofd TC  is er dus wel een heel bijzondere verbintenis afgesloten.

Wat is voor aankomend seizoen een doelstelling met Dames 1?  Misset: “Afgelopen seizoen eindigde het team uitkomend in de 3e divisie op de 6e plaats (van de 12). Aankomend seizoen hoopt hij daar zeker een schepje bovenop te doen: “Het is mijn droom om VV Amsterdam D1 op termijn terug te brengen naar de 2e divisie, waarin het team nu al 15 jaar ontbreekt.’

gh @ VoV. Bron VVA en USA en foto’s door John van Geenen.