Voltena D1 laat steekje vallen in derby

VoV, 18-12-2017. 6:26 uur. Het is de meiden van IMS/Voltena afgelopen zaterdag niet gelukt om de eerste helft van de competitie, tegen VC Wik, naar een knallend einde te brengen. Met een 1-3 verlies wordt de streekderby gewonnen door het eerste damesteam uit Groot-Ammers.

De eerste set wordt met winst voor het team uit Nieuwendijk afgesloten. Een goede start die gedurende het verloop van de wedstrijd wegdreef.  Waarbij IMS/Voltena graag de touwen in eigen handen wilt houden, lieten ze deze de andere sets door hun vingers glippen. En bij een tegenstander als VC Wik, wordt de controle door deze meiden overgenomen. De set worden met een achterstand gestart. Het lukt IMS/Voltena om bij te komen, maar eroverheen lopen is een té grote stap.

Met deze wedstrijd is er een einde gekomen aan de eerste helft van het seizoen. Een turbulente eerste deel, met een vliegende start.  De weg naar succes kent pieken en dalen, een vrij bekend gegeven in de wereld van topsport.  Leuk is verliezen niet, maar zonder dit fenomeen maak je geen stappen. Zonder dit fenomeen groei je niet, sta je stil.  Iets wat deze meiden absoluut niet willen!

Don’t let today’s troubles bring you down,

Don’t let life’s little obstacles keep you from trying,

Don’t let your fears keep you from dreaming,

Don’t give up for any reason.

Believe in yourself, believe in each other!

In de winterstop, een stop van de zaalcompetitie, wordt er gewerkt aan de leerpunten uit deze wedstrijd.

Eén ding is wat de meiden altijd blijven doen, en dat is hard werken! Een talentvol jong team dat verlies kan omzetten in winst aan kennis en ervaring, dat zijn de meiden van IMS/Voltena.

gh @ VoV, verslag via Renee van der Giessen, IMS / Voltena D1.