Voltena Dames 1 wint de streekderby

VoV, 18-03-2018. 20:08 uur. Op zaterdag 17 maart 2018 staan twee activiteiten voor IMS/Voltena dames 1 op het programma. In de ochtend was er een clinic voor de jeugdspeelsters van Voltena. Aan het einde van de middag werd  er een wederom een wedstrijd gespeeld op weg naar de koppositie in de eerste divisie B.

Dit keer werd er in de thuisbasis Topsportcentrum De Iris gespeeld tegen Sliedrecht Sport dames 2. Hemelsbreed is de afstand tussen beide verenigingen niet groot, slechts de Biesbos met de Nieuwe en Beneden Merwede scheiden beide verenigingen. Ook in punten is de afstand bij aanvang van de wedstrijd tussen de beide ploegen niet groot, maar 4 punten, in het voordeel voor IMS/Voltena (57 om 53). Gaat het de meiden uit Nieuwendijk lukken om dit verschil te vergroten?

De tribunes vullen zich langzaam en de spanning wordt voelbaar.  Altijd leuk, de derby met Sliedrecht Sport. Beide ploegen kennen elkaar door en door. Sliedrecht Sport, een ploeg met topdivisie ervaring, spelers van buitenaf en talent, IMS/Voltena, jong, onervaren op dit niveau en alle spelers volledig uit eigen opleiding. Een kleine afstand, dat lijkt de rode draad van deze wedstrijd.

Afgelopen donderdag werd het nog even spannend toen de aanvoerster van IMS/Voltena, Emi van Driel haar klavertjevier bedeltje verloor. Zou dit een voorteken zijn?  Het is zes uur en de wedstrijd gaat van start met de eerst gespeelde bal door de mini Lynn, die ook al de mini mocht zijn bij de wedstrijd tegen Tilburg. Als het verloren klavertjevier niet meer het geluk kan brengen, zal Lynn hopelijk haar steentje bijdragen.

Al gauw neemt IMS/Voltena een voorsprong en staat 4-1 op het scorebord. Maar de voorsprong wordt niet vastgehouden en Sliedrecht Sport komt langszij. Het golft op en neer, dan weer een punt voor en dan weer een punt tegen.  Toch lukt het de thuisploeg om aan het einde van de set een kleine voorsprong te pakken en om uiteindelijk de winst in deze set met 25-21 naar zich toe te trekken.

Het puntenverloop van de tweede set brengt veel spanning in de zaal teweeg. Evenals in de eerste set start IMS/Voltena met een kleine voorsprong van 5-2. Ook nu komen de tegenstanders na een time-out terug. Voor de thuisploeg is het lastig om het heft weer in eigen handen te nemen. De twee punten achterstand wordt gelijk gemaakt, om vervolgens Sliedrecht Sport weer twee punten te laten uitlopen.  Ze behalen als eerste de 20 punten maar IMS/Voltena laat zich nog niet kennen.

Vervolgens wordt er vrijwel om en om een punt gemaakt. Kortom, de afstand tussen beide teams blijft klein. Dan is daar een denderende servicebeurt die een einde aan de spannende strijd brengt. Met 25-23 blijft de tweede set in Nieuwendijk en hebben het klavertjevier en de mini geluk gebracht.

De welbekende lastige derde set verloopt overeenkomstig aan de eerste twee. Bij een stand van 19-19 is het voor niemand duidelijk wie er met deze set aan de haal gaat. De strijd tussen de teams is losgebarsten. IMS/Voltena vind het lastig deze wedstrijd het gewenste niveau te behalen en vast te houden. Er blijft wel gevolleybald worden waarbij gespeeld wordt op vechtlust. Met deze strijdkracht weten ze ook de derde set te winnen.

Als je in alle sets de tegenstander zo dichtbij laat komen, bestaat er een kans dat de tegenstander er wel eens met setwinst vandoor gaat. IMS/Voltena blijft in deze set met twee punten achterlopen op Sliedrecht Sport. De meiden weten dit te herstellen en brengen het gelijk naar 23-23.  Maar Sliedrecht weet met deze set aan de haal te gaan.

De teleurstelling van de laatste set heeft snel plaats gemaakt voor voldaanheid. Het beoogde niveau van het team is niet de hele wedstijd behaald. Desondanks is het knap dat er van een sterk Sliedrecht Sport gewonnen wordt.

Als we vooruitkijken naar zaterdag 24 maart, staat Scylla dames 1 op het programma. IMS/Voltena gaat voor winst waarbij alle aanmoedigingen voor de volgende finale met plezier verwelkomt zullen worden. Om 16.00 uur klinkt in Wageningen het fluitsignaal en starten de meiden hun op een na laatste uitwedstrijd van dit seizoen.

gh @ VoV, geschreven door Maxime van Ass. Foto: Maurice van Ass , Raïsa Schoon, passend, verdedigend, maar ook aanvallend ijzersterk aanwezig.