Vizier op volleybal

 

Voorbeschouwing weekend duels Topdivisie B (m)

VoV, 25-11-2022. 4:53 uur. Voor de tweede week op rij staat VIVES tegenover een team uit Utrecht. USV Protos leverde vorige week geen noemenswaardige problemen op en kon met 0-3 aan de kant gezet worden, al was de derde set niet zo eenvoudig (26-28). Ongetwijfeld krijgen ze zaterdag van VVU meer weerstand, VVU staat namelijk met 8-18 een plaatsje onder VIVES, dat hetzelfde puntenaantal heeft, maar een wedstrijd minder speelde.

Een duel dat ieder seizoen weer de gemoederen in Zaanstad e.o. bezighoudt is die tussen Zaanstad en Compaen. Hun sporthallen liggen zo’n 10 kilometer van elkaar af en we kunnen dan ook van een echte derby spreken. Waarbij de uitkomst onvoorspelbaar is, mede gezien de huidige stand. Zaanstad staat op 8-11, Compaen op 8-9. Je zou zeggen ‘dat kan alle kanten op, voor beide teams de goede, maar ook de verkeerde.’

Een zuidelijke derby is Donki Sjot tegen Peelpush. Het onderlinge verschil is drie punten in het voordeel van Peelpush, dat in de middenmoot staat. Donki Sjot is derde van onderen.

Koploper Sliedrecht Sport Heren2 ontvangt rode lantaarndrager Protos en zal de ongeslagen status tot nu niet in gevaar willen laten komen. Normaal gesproken moet deze partij een ruime zege voor de koploper opleveren. Maar wat is normaal gesproken?

De andere ongeslagen ploeg in de Topdivisie B is Volley Tilburg. De Tilburgers reizen naar Rijswijk, het is voorlopig hun laatste uitwedstrijd. Dan volgen er in december nog vijf thuiswedstrijden. Aan die serie zal men met een positief resultaat in Rijswijk willen beginnen.

En als laatste duel staat Spaarnestad tegen VCV Veenendaal op de planning. Spaarnestad is voorlaatste met 3 punten, VCV staat op de achtste plaats en heeft 7 punten, maar speelde een wedstrijd minder.

We houden u op de hoogte hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.