Vizier op volleybal

 

Voorlopige selectie Sliedrecht 2015-2016

Logo_Sliedrecht Sport

Bij de hoofdmacht van eredivisionist Sliedrecht Sport pakte het duo Lisa Vossen en de teruggekeerde Sanne Berculo in een zinderende finale tegen de uiteindelijke landskampioen VC  Sneek de nationale beker.  Een fraai resultaat na een ongelooflijk spannende wedstrijd. Lisa Vossen is ook volgend seizoen spelverdeelster in de selectie en er wordt momenteel in binnen- en buitenland met veel inspanning gezocht naar een aanvulling op deze cruciale plaats in het team.

Op de middenpositie keert Lynn Thijssen terug. Lynn is optimaal gemotiveerd, is inmiddels medisch goedgekeurd en komt in Sliedrecht wonen. Een nieuw gezicht op het midden is Tessa Polder. Vorig jaar speelde zij nog in het Talentteam en is dus geen onbekende voor de technische staf. Marlies Wagendorp speelt ook volgend seizoen in het blauw witte kleuren en traint op dit moment mee met de nationale selectie. De keuze voor haar in de (voor)selectie van de nieuwe bondscoach Guidetti, toont aan dat zij op de juiste waarde wordt ingeschat.

Ook Nienke de Waard is voor volgend seizoen vastgelegd. In haar tiende (!) seizoen zal de teamcaptain weer van grote waarde blijken. Naast Nienke zal ook Celine Keijsers volgend seizoen op de diagonaal positie gaan spelen.

Passer loper Angelique Vergeer heeft aangegeven weer beschikbaar te zijn en graag weer met een sterk team voor de prijzen te gaan. Celia Diemkoudré gaat definitief als passer loper spelen. Ook bij Oranje traint zij reeds op deze positie. Celia is zeer gemotiveerd, is blessurevrij en zal een belangrijke rol spelen in het team. Ilse Janssen is weer vastgelegd, evenals libero Daisy Xhofleer. Beide dames gaan voor hun tweede seizoen in het blauw witte Errea tenue.

Uit de eigen opleiding zal libero Angelique Verheul deel uitmaken van de nieuwe selectie voor het seizoen 2015-2016. Zij stond vorig seizoen op deze positie in dames 2 en mocht vorig jaar al enige keren in dames 1 haar opwachting maken.

Mariska Koster heeft aangegeven, na een imposante carrière bij Sliedrecht Sport, te gaan stoppen met volleybal op topniveau. Op de verenigingsdag van 12 september aanstaande zal zij afscheid nemen van het publiek. Ook Michelle Knegt, Sanne Berculo en Florieke Eggermont  zullen door de Stichting Topvolleybal Sliedrecht bedankt worden voor hun prestaties in blauw witte dienst.

De hoofdmacht voor het nieuwe seizoen wordt getraind door Matt van Wezel en Eelco Beijl.  Ex-heren 1 speler Erik Koppelaar is aangetrokken als de derde trainer van dit collectief. André Schild is ook volgend jaar de teammanager/scout en data analist.

(Bron Stg. Topvolleybal Sliedrecht)