Vovem ‘90 Dames 1 bekert verder

VoV, 02-12-2017. 5:24 uur. Opnieuw moesten wij met Vovem ’90 een bekerwedstrijd spelen tegen een team uit onze eigen competitie. Uit tegen Leevoc uit Leeuwarden op een maandagavond is niet iets waarop we zaten te wachten. Maar ja, de bond beslist dus reden we al vroeg richting het Noorden en wisten we dat het nachtwerk zou worden. Dan maar direct de doelstelling waar maken om vol voor de winst te gaan. Grote klappen en snel weer naar huis, dachten we…

De start was kort gezegd niet goed. Al snel stonden we 8-3 achter en dit verschil was niet meer te overbruggen. Met 25-17 was de eerste set snel voorbij.  Na een gelijkwaardig begin in set twee liep de thuisploeg uit tot 13-8 waarna we langzaam en door een goede service van Carolien de set kantelden naar een voorsprong van 16-17. We gingen weer geloven in een goede afloop, gaven de voorsprong niet meer uit handen en wonnen met 21-25.

In de derde set konden we de voorsprong gemakkelijk uitbouwen tot 12-19. Leevoc kreeg het bij de high points echter voor elkaar om ons tot op één punt te naderen. Tijdens de broodnodige time out kregen we de spreekwoordelijke “peper in de ….” en vervolgens stroomden we zonder tegen scores door naar opnieuw 21-25.

Kat in ’t bakkie, zou je denken.

We startten stabiel in set 4, maar hielden dat niet lang vol. Een time out bij 15-13 moest ons weer scherp maken. Toch bleven we telkens twee punten achter op de goed verdedigende thuisploeg. Aan het einde konden we bij 24-22 nog met veel moeite de setpoints wegwerken, maar Leevoc trok toch aan het langste einde (26-24).

Ook al trainen we altijd 2,5 uur en zijn we daardoor fysiek bestand tegen lange wedstrijden, toch raakten wij vermoeid zo ruim na 22:00 uur.

De thuisploeg stond snel drie punten voor. Dit konden we gelukkig gelijk trekken. Toch hield Leevoc het initiatief tot het einde van de set. Bij 14-12 leek de wedstrijd gespeeld. De time out en het geheime recept van de coach gaven ons de kracht om nog een paar minuten te knallen. De zenuwslopende laatste rally’s brachten ons naar een stand van 16-18. Wat waren we blij met deze zwaarbevochten zege.

Op woensdag 13 december spelen we eindelijk een thuiswedstrijd. Ten koste van Volco Ommen willen wij de achtste finales halen.  Om 20:30 uur start de wedstrijd in de Bosbadhal Emmeloord en wij verwachten natuurlijk veel supporters.

gh @ VoV, verslag  Vovem ’90 dames 1. Foto Jan van den Noort.