VTC Woerden D1 grijpt net mis tegen Compaen

VoV, 19-10-2021. 5:04 uur. Zaterdag 16 oktober was het weer zover, de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden mochten een wedstrijd spelen tegen Compaen. De wedstrijd begon met een opstelling bestaande uit Merel van der Veer, Rosa Helmantel, Tamar Woudenberg, Lianne de Lange, Lize van Vliet, Eline Duurkoop en libero Eda Dundar.

Al snel maakte de dames uit Woerden het zichzelf erg lastig. Binnen 5 minuten was er een forse achterstand van 13-3. Binnen het team werd er echter niet opgegeven en vanaf dat punt begon er beter volleybal gespeeld te worden met minder eigen fouten. Helaas kwam VTC “slechts” terug tot 21 punten en werd deze set gewonnen met 25-21 door Compaen.

Dankzij deze terugkomst werd er vol vertrouwen gestart met set 2. Zowel in de tweede als derde set werd er door beide ploegen sterk gevolleybald. De dames van Quadrant Bouw VTC hadden nog wel wat te maken met pieken en dalen binnen hun eigen spel, echter kwamen we hier snel weer uit. Met een tactische dubbele wissel werden in een spannend set einde Lucia Roos en Esther van Sligtenhorst ingebracht waardoor de aanvallende positie versterkt werd, ondanks dat zij er sterk in kwamen mocht het net niet voldoende zijn en gingen deze sets beide met minimaal verschil naar Compaen.

Hoewel de wedstrijd toen al verloren was, was er nog genoeg motivatie bij de dames om een punt mee terug te nemen naar Woerden via winst in set 4. Hierbij brachten coaches Joost Roede en Roy van Rees wat variatie aan in de opstelling door spelers op andere posities in te brengen dan waar zij standaard op spelen. Dit werd door het hele team goed opgepakt en Woerden speelde deze set sterk. De set werd dan ook met 20-25 gewonnen en het punt is mee naar huis genomen.

Deze wedstrijd is helaas nog met 3-1 verloren maar de dames en coaches van Quadrant Bouw VTC Woerden hebben er alle vertrouwen in dat de eerste winst van dit seizoen niet lang meer op zich gaat laten wachten.

Hopelijk zien we u snel in de Thijs vd Polshal bij een van onze komende thuiswedstrijden!

gh @ VoV, verslag en foto van/ via VTC Woerden dames 1.