Vizier op volleybal

 

VTC Woerden D1 houdt gelukkig toch de winst in handen!

VoV, 02-10-2023. 13:30 uur. Na vorige week onze eerste wedstrijd te hebben gespeeld met een hoop spanning mochten wij afgelopen zaterdag weer een hele leuke pot spelen tegen Switch. Er was wat vertraging door de wedstrijd van Dames 3 voor ons waar twee van onze teamgenoten nog druk in de weer waren, één op de bok en de ander als coach. Hier moest dus eerst flink aangemoedigd worden door de overige dames voor we van start konden.

Met wat uitloop gingen de dames van VTC Woerden van start en was er een hoop publiek gekomen voor deze leuke pot. De eerste set liep voorspoedig, na een service serie van 5 punten van Merel hadden de dames na de service serie van Tamar van maar liefst 14 punten de smaak goed te pakken en konden ze Switch goed onder druk zetten. Hierdoor eindigde de set dan ook in 25-8 voor de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden.

Met dit vooruitzicht gingen de dames de tweede set in, maar Switch zat beter in de wedstrijd en wisten de dames van VTC Woerden goed onder druk te zetten met hun slimme spel. De dames van VTC Woerden waren het hier even kwijt, en hierdoor verloren ze de tweede set met 14-25.

Tijd voor de derde set, waarin we toch weer even een tandje erbij moesten zetten. En dit ging zeker gebeuren, op de helft van de derde set wisten de dames zich terug te vechten in de wedstrijd en werd het een ontzettend spannend einde van de derde set met een ontzettend goede service serie van Lize zonder dat ze door heeft dat de tegenstander al op 24 punten stond. Helaas eindigde ook de set in het voordeel van Switch met 27-29.

Maar de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden wisten het einde van de derde set mee te nemen naar de vierde set. Met een servicekanon van zowel Rebecca als Rosa konden de dames de druk er weer goed opzetten bij Switch waardoor er weer positieve energie vloeide en dit resulteerde in een mooie 25-21 voor de vierde set.

Deze winst moest mooi in onze hal blijven dus moesten de dames ook de vijfde set even binnen harken, en met de strijdlust van de voerde set gingen ze goed van start. Ook hier kwamen de servicekanonnen weer goed van pas, dit keer waren het Manon en Rebecca die de smaak goed te pakken hadden. Deze set eindigde in een lekkere 15-4 voor de dames van VTC Woerden!

Zaterdag 7 oktober staat er om 15:30 weer een leuke pot op de agenda. We reizen af naar Stolwijk om een leuke pot te spelen tegen Dosko D1. Benieuwd of de dames de winst mee naar huis nemen of kom je ook kijken?

gh @ VoV, verslag van Esther Vansligtenhorst. Foto VTC Woerden.