VTC Woerden D1 nam geen punten mee uit Sliedrecht

VoV, 06-02-2023. 5:57 uur. Op vrijdagavond 3 februari maakten de dames van VTC Woerden Dames 1 zich klaar voor de volgende wedstrijd. Met wat pijntjes, speelsters die geblesseerd of niet topfit waren en een trainer met een vertraagde vlucht, moesten de dames de knop omzetten en roeien met de riemen die ze hadden. Na het inspirerende teammoment van vorige week was duidelijk wat de dames te doen stond in deze wedstrijd: gas erop!

De eerste set startte redelijk gelijk op, maar na ongeveer 10 punten voor beide kanten, namen de dames van Sliedrecht de touwtjes in handen. Met enkele goede serviceseries maakten zij het de Woerdense dames moeilijk, die daardoor niet goed in hun spel konden komen. Aan het einde van de eerste set mocht Imke Hoogeveen haar debuut in het eerste team van Woerden maken. Met een mooie pass en een goede service heeft ze haar debuut prachtig vormgegeven. Wij zijn trots! Helaas werd, ondanks deze wissel, deze eerste set gewonnen door de dames uit Sliedrecht.

In de tweede set begonnen de dames weer redelijk gelijk op, maar ook toen gaven de dames uit Sliedrecht wat gas bij vanaf het tiende punt. De achterstand die werd opgelopen door de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1, konden zij niet meer inhalen. De set ging verloren met een eindstand van 25-14.

Aan het begin van de derde set werd de opstelling gewijzigd: Esther van Slingerhorst vulde nu de positie van midden in en Tamar Woudenberg kon daarmee haar energie brengen op haar vertrouwde passer-loper positie. Hoewel de dames uit Woerden ook deze set prima startten, werden zij door een sterke serviceserie van oud-bekende Lisette uit hun spel gehaald. De dames zetten alles op alles om de service onder controle te krijgen en weer aan het eigen spel toe te komen, maar dat bleek een uitdaging. Hoewel aan het einde van de set nog wat punten door de dames uit Woerden konden worden ingehaald, werd de set verloren met 25-17.

Tijdens de laatste set leek het tij zich te keren, de dames uit Woerden begonnen de set met een voorsprong en wisten deze gedurende de set vast te houden. Ze kwamen meer aan hun eigen spel toe en er werden mooie punten gescoord. Zou het dan toch? Een puntje mee naar huis? Helaas eindigde Sliedrecht met een sterke serviceserie, waardoor hun achterstand werd ingehaald. Ook de laatste set werd door de dames uit Sliedrecht binnengehaald. Balend van het verlies, maar wetend dat er geroeid was met de riemen die de dames uit Woerden hadden, keerden zij terug naar huis.

Volgende week zaterdag spelen de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 op hun thuisbasis om 18.30 tegen directe concurrent Thor. Met in het voorprogramma het Woerdense Heren 1, belooft het een mooie middag en avond te worden. We zien u dan graag!

gh @ VoV, verslag van en foto  via Rosa Helmantel, VTC Woerden Dames 1.