VTC Woerden D1 verliest met opgeheven hoofd van de nr. 2

VoV, 25-04-2022. 18:04 uur. Na op donderdagavond de eerste 4-0 winst van het seizoen binnen gesleept te hebben, mocht dames 1 van Quadrant Bouw VTC Woerden zaterdag alweer aantreden voor hun volgende pot. Met een volle tribune en een goede sfeer werd er gepeeld tegen Kalinko, de huidige nummer 2 van de competitie.

De eerste set schieten de Woerdense dames uit de startblokken, en weten meteen een 5-0 voorsprong te behalen. Erg lang kon er niet van genoten worden, want de ploeg uit Haarlem wist al snel een tandje bij te schroeven. Met gevarieerde aanvallen en sterk verdedigend werk konden ze de controle over het spelletje van de Woerdense dames afpakken. Hierdoor stond het halverwege de eerste set al snel 10-15, en werd dit verder uitgebouwd naar 14-25.

Ook in de tweede set hadden de Woerdense dames moeite met de variƫrende aanval van Kalinko. Op 2-11 kwam de eerste time-out aan Woerdense kant met de boodschap: als we hier nog iets van willen maken, moeten we er voor zorgen dat we onze verdediging op orde krijgen. En zo geschiedde. Met de koppies weer op scherp werd er harder gewerkt in het achterveld.

Dit zorgde ervoor dat topscorer van de wedstrijd Esther van Sligtenhorst veelvuldig aangespeeld kon worden. De achterstand werd helaas niet meer weggewerkt, maar Quadrant Bouw VTC was terug in de wedstrijd. Set 2 ging wederom naar Kalinko met 17-25.

Met de hernieuwde scherpte en overtuiging van Woerden bleken beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. VTC wist wat meer druk uit te oefenen in hun service, wat het Kalinko erg lastig maakte een rally op te bouwen. Gedurende de gehele derde set gingen beide teams gelijk aan elkaar op, zo ging het via 8-8 naar 16-16 en 21-21. In de spannende slotfase was het toch Kalinko die aan het langste eind trok en de setwinst naar zich toe wist te slepen.

Dat mentale veerkracht een speerpunt is waar de Woerdense dames al een tijdje mee bezig zijn bleek uit de vierde set: ondanks een nipt verloren derde set, en met drie verse, nieuwe speelsters in het veld wisten de Woerdenaren hun niveau vast te houden. Vanaf 11-11 wisten de Hagenaren een gaatje te slaan van 3 punten, die de Woerdense dames bij 17-18 bijna weer hadden verwerkt. Toch nam Kalinko nog een klein sprintje en hadden bij 19-24 het matchpoint in handen. Opgeven staat alleen niet in het Woerdense woordenboek; Kalinko had vier punten en een time-out nodig om het matchpoint binnen te halen. De laatste set ging met 22-25 naar Kalinko. Hiermee werd de wedstrijd met 0-4 verloren, maar de Woerdense ploeg wist ondanks de druk van de tegenstander een goede pot neer te zetten.

gh @ VoV, verslag van en foto via Tamar Woudenberg, VTC Woerden D1.