Vizier op volleybal

 

VTC Woerden D1 wint op super saturday van Thor!

 

VoV, 05-02-2024. 16:41 uur. De dames van VTC Woerden gingen met een goede voorbereiding en een hoop vertrouwen de wedstrijd in. De dames hadden namelijk al eerder 3-1 van Thor gewonnen.

De eerste set verliep daarentegen moeizaam. De dames van VTC Woerden werden overvallen door ballen die ze niet hadden verwacht.  VTC Woerden stond 8-5 voor, maar Thor kwam terug en wist een voorsprong te halen, zo stonden de dames van Thor op een gegeven moment 11-16 voor. Na nog wat tactische wissels van de coach van VTC Woerden wisten de dames van Thor de eerste set met 20-25 te bemachtigen.

De tweede set begonnen de dames van Quadrant bouw VTC Woerden scherper. De voorbereidingen die de dames voor de wedstrijd hadden geoefend werden hier en daar wat aangepast, zodat de volgende sets beter konden gaan. Met een nieuw plan en meer scherpte kon de tweede set beginnen. Gedurende de hele set liep het gelijk op. Vechtlust aan beide kanten spatte ervan af, zo stond het in de laatste fase van de set 22-23 voor Thor. Op dit punt werd Imke Hoogeveen erin gewisseld voor de serve en wist een ace te serveren. Hierbij werd de set gered en wisten de dames van VTC Woerden de tweede set met 27-25 te winnen.

De derde set begonnen de Dames van VTC Woerden niet scherp genoeg, na het maken van wat eigen fouten en goed spel van Thor begon de set met een 3-8 achterstand. Na wat wissels en steun van het publiek kwamen de dames terug met een stand van 12 gelijk. Een moeizame derde set, maar de Dames van Quadrant Bouw VTC Werden wisten het Thor toch lastig te maken. De dames van Thor probeerde het nog te redden met wat time-outs, maar VTC Woerden trok aan het laatste eind en wist deze spannende set met 25-22 te bemachtigen.

De vierde set wisten de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden sterk te beginnen, zo hadden de dames in het begin van de set al een voorsprong van 5 punten te pakken. Deze voorsprong is geleidelijk de hele set gebleven. De dames van VTC Woerden wonnen deze set dan ook met 25-21.

Een mooie winst tijdens super saturday. De dames van VTC Woerden hebben het publiek een spannende wedstrijd gegeven. Zeker niet de beste wedstrijd van de dames, maar goed doorgestreden tot het eind hebben ze zeker. Aankomende zaterdag spelen de Dames van Quadrant Bouw VTC Woerden tegen Taurus dames 2 uit in Houten, komt u de dames aanmoedigen?

gh @ VoV, verslag door Sascha van Arnhem. VTC Woerden D1. Foto Jan van den Noort.