VTC Woerden doet zichzelf tekort

VoV, 05-02-2018. 6:32 uur. AIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag een 3-1 nederlaag geleden tegen Leython DC. In Leiderdorp lieten de bezoekers te veel kansen onbenut om met meer punten huiswaarts te keren. Door het verlies zakte de Woerdense formatie naar de vierde plaats op de ranglijst.

In de eerste set ontspon zich een gelijkopgaande strijd, waar beide ploegen tot aan de 20 punten niet echt afstand van elkaar namen. De thuisploeg bereikte als eerste de 20 punten (20-19) om vervolgens via 22-20 uit te lopen naar 25-21 setwinst. De tweede set was van een ander kaliber. Daarin deelde VTC Woerden de lakens uit. De bezoekers lieten zien waartoe ze in staat zijn en lieten de thuisploeg met 13-25 geen schijn van kans.

De meest spannende set bleek achteraf daarmee aangebroken; de derde. Met tussenstanden van 9-9, 12-12, 16-16 en 19-19 was het verschil tussen beide ploegen weer minimaal, gelijk aan de eerste set. Op 23-24 kregen de bezoekers de eerste kans om de set te beslissen, die kans bleef onbenut. Daarna volgden kansen over en weer, maar pas op 31-30 was het de thuisploeg die het belangrijkste punt van de set wist te maken: 32-30.

Wie dacht dat VTC Woerden daardoor geknakt was, had het mis. Trainer/coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm zagen hun team in de vierde set een voordelige marge van zeven punten opbouwen: 5-12. Gedurende de set sloop de thuisploeg echter punt voor punt dichterbij tot een tussenstand van 17-18 op het scorebord verscheen. Toen brak een tumultueuze slotfase aan, waar de bezoekers als verliezers uitkwamen. Van 17-18 werd het 22-18 waarna VTC Woerden zich nog terug in de set speelde tot 22-21, maar daarna was het over en uit en trok Leython met 25-22 aan het langste eind.

gh @ VoV, verslag van Jos van der Pluijm, AIRCOHEAT / VTC Woerden.