VTC Woerden schiet tekort tegen VCN D2

VoV, 09-04-2018. 6:17 uur.  AIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag een 0-4 nederlaag geleden tegen het hoger geklasseerde VCN 2. Eerder dit seizoen verloor de formatie van trainer / coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm met 3-2 van dezelfde tegenstander. Zodoende zijn de Capellenaren tot nu toe de enige ploeg die beide competitiewedstrijden won van de Woerdense formatie. “VCN 2 speelde goed, wij niet. We hebben ons niveau niet gehaald,” was de korte conclusie van het trainersduo na afloop van het duel.

De bezoekers zijn met US 2 in een hevige strijd om de tweede plaats verwikkeld, die recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden voor de eerste divisie. VCN 2 nam in de eerste set vanaf 14-14 afstand van de thuisploeg en trok deze vervolgens in een ruk naar zich toe: 15-25.

In de tweede set leek de AIRCOHEAT – formatie zich te herstellen van het zwakke einde van de openingsset. Op de service van Michelle Verhees werd een gat geslagen van acht punten, 16-8.  Het onmogelijk geachte gebeurde echter. VCN 2 kwam terug tot 16-12 en had bij 18-20 de nadelige marge zelfs omgebogen in een voorsprong. Met 22-25 werd de set binnengehaald door de Capellenaren.

De thuisploeg zette niet bij de pakken neer en nam opnieuw een voorsprong. Deze keer met 9-4, maar halverwege de set hadden de bezoekers de achterstand alweer omgebogen in een 14-17 voorsprong om vervolgens met 20-25 aan het langste eind te trekken.

De laatste set ging gelijk op tot 16-16, maar in de slotfase liet de theoretische nummer twee van de ranglijst (minder verliespunten dan US 2) opnieuw zien op het beslissende moment het verschil te kunnen maken: 18-25.

Komende zaterdag wacht de kans op eerherstel als VTC Woerden in Soest op bezoek gaat bij Sovoco, de club waar trainer / coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm volgend seizoen werkzaam zijn. “Dat is voor ons geen andere wedstrijd dan anderen. Wij willen met goed spel overtuigend winnen en zo ook het seizoen in Woerden in stijl afsluiten,”  besluiten Verlek en Van der Pluijm.

gh @ VoV, verslag van Jos van der Pluijm, trainer coach VTC Woerden.