Vizier op volleybal

 

VV Alterno heeft Dames 1 selectie compleet

 

VoV, 12-05-2022. 4:19 uur. Hoofdtrainer Wilfried Groothuis van volleybalvereniging Alterno heeft de Dames 1 selectie voor het nieuwe seizoen compleet. De hoofdtrainer begint aan zijn derde jaar bij Alterno met een ongewijzigde staf, Frans Schäffer is ook komend seizoen weer de vertrouwde assistent.

De selectie is grotendeels intact gebleven met veel bekende gezichten. De blijvers: Marloes Zinnemers (37) en Imre Schuitemaker op de middenpositie, spelverdeelster Britt van der Weij en libero Sophie Posthumus. Ook aanvalsters Britt Rossler 19), Gina Valenti (23), Noa de Bruin (21), en Silke Schuitemaker (25) knopen er weer een seizoen aan vast.

Nieuwkomers: De selectie wordt aangevuld met speelsters uit de eigen jeugdopleiding, dit volledig in overeenstemming met de door de vereniging in 2020 ingeslagen weg, iets waar Groothuis blij mee is: ,,We streven naar een herkenbaar eerste team met zoveel mogelijk speelsters die vanuit de eigen jeugdopleiding komen. Het is mooi dat dit nu ook gebeurt.”

De vier nieuwelingen zijn: spelverdeelster Floor Schäffer (16) die vorig seizoen nog in het derde team speelde, libero Veerle Buchwald (17) en passer/loper Loïs Valenti (21) die over komen van het tweede team en Rachel Burggraaf (19) van dames vier.

Groothuis is afgelopen maandag met de nieuwe selectie begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

gh @ VoV, bron persbericht VV Alterno, Apeldoorn. Foto Rudy Biekart.