VV Utrecht draait achterstand om in winst

VoV, 24-09-2019. 5:48 uur. Na de uitgesproken 4-0 winst tijdens de demowedstrijd op 14 september, ging VV Utrecht Dames 1 met veel vertrouwen naar De Basis in Sliedrecht. Uiteraard waren de dames er door Arjen Schimmel en Bas Rauwerdink op voorbereid dat dit een compleet andere wedstrijd zou worden, maar toch werd het een valse start.

Vier van de zeven startende meiden zijn nieuwe gezichten. Lynn Zweekhorst, Marit Pasterkamp, Robin van de Velde en Rianne Stok dragen dit seizoen voor het eerst de rood-zwarte kleuren van de club uit de domstad. Bianca Gommans, Laure Snijders en Lisa Harmsen zijn de vertrouwde gezichten die deze wedstrijd mogen openen.

Sliedrecht Sport D2 start scherp met een stevige servicedruk, hierdoor wordt er meteen een gat van zo’n 4 punten geslagen. Ook de blokkering is niet op orde bij VV Utrecht en de dames lijken hun wil om te winnen niet om te kunnen zetten in volleybalacties. Bij 19-15 besluit Lisa Harmsen de boarding in te duiken, helaas met weinig succes en een dubbele wissel tot gevolg. Leanne Verdonck en Jesca de Jager nemen de plek in van Robin en Lisa. Helaas levert deze sluw gekozen afleidingsmanoeuvre niet het gewenste resultaat, de eerste set gaat verloren met 25-21. In de tweede set mogen Leanne en Emma Visser het tij proberen te keren. Helaas gaat het in deze set nog sneller en bij 24-12 besluit een Sliedrecht supporter VV Utrecht aan te moedigen met de kreet ‘maak er eens een wedstrijd van’. En zo geschiedde!

Lynn komt terug in het veld en ook het laatste nieuwe gezicht mag het veld betreden, Ellemijn Stevens. Met wat kleine aanpassingen in de blokkering en meer druk in de service, weet VVU al snel op een 7-15 voorsprong te komen. Met hard werken en agressiviteit in de acties weten de dames de derde set met 18-25 te winnen. Onder het motto ‘never change a winning team’ gaan dezelfde meiden door in dit tempo en winnen de vierder set met 17-25. Een 2-0 achterstand wordt dus omgezet naar een 2-2 gelijkspel en de strijd om het bonuspunt barst los!

Tot 6-6 gaat het gelijk op maar meteen na de kantwissel serveert Lynn een ace en komt VV Utrecht op een 6-9 voorsprong. Emma vervangt vervolgens Lynn in het achterveld en laat meteen zien waarvoor zij in het veld gekomen is met een perfecte servicepass. In de aanval krijgt Bianca Gommans het op haar heupen en zij laat Sliedrecht met haar stevige aanvallen alle hoeken van het veld zien. De dames uit Utrecht gaan de rally aan en blijken het team dat in de eindspurt de minste fouten maakt. Na twee matchpoints niet benut te hebben, scoort Lynn met een fenomenale prikbal het winnende punt bij 13-15. De eerste twee wedstrijdpunten zijn binnen, dat smaakt naar meer!

28 februari spelen wij tegen promovendus Sudosa-Desto. Wij kijken uit naar onze eerste thuiswedstrijd, komt u ook kijken?

gh @ VoV, verlag van Lisa Harmsen, VVU dames 1. Foto Jan van den Noort.