VV Utrecht is de tweede bekerfinalist

VoV. 23-03-2023.  5:20 uur. VV Utrecht heeft gisteravond in  Sneek ook de return in de halve finale van de Nevobo beker gewonnen.  Na de 3-2 zege vorige week in Utrecht was er gisteravond opnieuw 2-3 winst. Na een 2-0 achterstand.

De eerste twee punten in de wedstijd waren voor VC Sneek, de volgende acht voor de bezoekers uit de Domstad (2-8). Met de makkelijk scorende VVU-aanvalsters liepen de gasten uit naar 5-13, waarop Sneek voor de tweede keer de time out inging. Sneek had de pass niet goed op orde, kwam met 8-16 achter, voordat de ploeg zich herpakte. Via 12-17 en 13-21 werd het 16-23, een tussenstand waarbij VVU twee rake klappen van de setwinst af was.

De serveserie van Britt Schreurs, die aan de opslaglijn bleef door scores van Anlène van der Meer en Anniek Siebring zette het verloop op zijn kop. VC Sneek kwam op 23-23, VV Utrecht kreeg daarna vijf keer de kans de set te beslissen, maar faalde keer op keer tot aan 27-28. VC Sneek benutte via een kill-block van Lieze Braaksma na de 29-28 stand de eerste kans op winst.

In de tweede set haalde trainer/ coach Ali Moghadassian zijn ploeg bij 10-6 achter naar de kantlijn. Het eerste puntje na de pauze pakte Iris Reinders, daarna sloeg o.a. Britt Schreurs  de thuisploeg naar een comfortabele voorsprong van vijf punten bij 13-8.  De foutenlast bij de gasten was te hoog en speelde hen duidelijk parten in de fase tot aan 20-12, waarbij VV Utrecht de tweede time out opnam. Rixt van der Wal, een serve fout en een uitgeslagen aanval brachten 25-15 op het scorebord. VC Sneek stond met 2-0 voor en had nog een set nodig om naar de finale te gaan.

Met de in set twee ingevallen Ilse Jansen in de basis was het do or die voor VV Utrecht in de derde set. Ze moesten winnen om zicht te houden op het ticket voor de finale. Aces van Ana Rekar en Denise de Kant en aanvallende score van Ilse Jansen zette Utrecht op een 6-11 en 7-15 voorsprong, de tussenstanden voor de time out van VC Sneek. VV Utrecht ging bij 13-19 naar de kantlijn, liep uit naar 14-23, maar nam bij 18-23 het zekere voor het onzekere en pakte de tweede time out. Ilse Jansen scoorde daarna het setpoint (18-24), Marrit Pasterkamp  hield de hoop op de finale in leven door met een omloopscore de 19-25 en 2-1 te laten noteren.

In de vierde doorgang was winnen voor VV Utrecht nog steeds keiharde noodzaak om het finaleticket binnen te halen. De gasten gingen bij 9-7 achter de time out in en slaagden er daarna in om de achterstand om te buigen naar gering voordeel. VV Utrecht deed een reuzenstap naar setwinst  toen ze van 18-20 via o.a. een score van Carla Mulli op 18-22 kwamen. Een foutserve en een uitgeslagen aanval bracht Sneek weer op twee punten afstand, Rixt van der Wal en Anlène van der Meer maakten er ééntje van bij 22-23 waarop Ali Moghadassian zijn ploeg rondom zich verzamelde voor de laatste aanwijzingen.

Denise de Kant blokkeerde haar ploeg naar 22-24, een foutserve en een te ver doorgeschoten set up van VV Utrecht bracht VC Sneek naast hun gasten bij 24-24. Nu was VC Sneek dus twee punten verwijderd van de finale, VV Utrecht was hetzelfde aantal verwijderd van de tiebreak. Een bal tegen de antenne zette VVU op setpoint, Ilse Jansen maakte de setwinst vervolgens perfect. Met 24-26 en 2-2 lag alles weer open.

VV Utrecht had de betere start in de tiebreak, Iris Reinders en Carla Mulli zorgden voor een 0-3 voorsprong. VC Sneek moest in de achtervolging en keek heel lang tegen een achterstand aan, totdat ze in de finale van de set bij 14-14 op gelijke hoogte kwamen. Utrecht kwam op matchpoint na een netfout van Sneek, Anniek Siebring haalde het van de borden (15-15). De laatste twee punten in deze enerverende halve finale gingen naar VV Utrecht. VC Sneek gaf de winst via een aanvallende fout uit handen. (15-17)

VV Utrecht is dus opnieuw, net als vorig jaar finalist. En net als vorig jaar is Sliedrecht Sport op maandag 10 april (Tweede Paasdag) de tegenstander.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.