Vizier op volleybal

 

VV Utrecht vs. Apollo 8 in halve finale beker.

VoV, 24-02-2022. 5:17 uur. Eurosped had twee slechte generales in de aanloop naar de halve eindstrijd voor de Nevobo beker tegen VV Utrecht. In de twee wedstrijden van afgelopen weekend tegen SV Dynamo kregen ze geen puntje en geen setje mee. Niet goed genoeg, was de terechte conclusie na afloop. VV Utrecht staat op de ranglijst nog een paar treetjes hoger dan SV Dynamo en heeft in de competitie laten zien dat ze in de Domstad sterker waren de ploeg van Petra Groenland. Met 3-1. Of dat in Vroomshoop voor de beker ook zo was?

Eurosped en VV Utrecht waren in de eerste set na 8-7 tot aan 12-12 aan elkaar gewaagd. De serie naar 19-13 leek een vroege beslissing, Utrecht vocht zich echter terug in de set en dwong Petra Groenland tot een time out bij 22-21. In een super spannende setfinale trok de thuisploeg tenslotte met 27-25 aan het langste eind.

Set twee was voor VV Utrecht. Na 8-9 liepen ze uit naar 11-14 en 13-18. Eurosped probeerde van alles, maar kreeg geen grip op de aanvallen van VVU, dat via 14-24 naar een ruime 17-25 zege uitliep.

Set drie ging weer naar Eurosped.  Het eerste verschil (10-8) sloeg Evie van Kerkvoorde met een driemeter aanval op de borden. De handvol punten verschil maakte Lisanne Baak bij 19-14. De time out op die stand bracht geen ommekeer, Eurosped won soeverein met 25-17 en was een setwinst van de halve finale verwijderd.

Daar dacht VVU echter helemaal anders over en in de vierde set wisten zij de tiebreak af te dwingen. Opnieuw was er aan het eind een ruim verschil met 19-25.  In de beslissende vijfde set ging het gelijk op tot 9-9. Daarna had VV Utrecht het meeste over en liep uit naar de beslissende 12-15 en 2-3 zege.

Bij de Twentse derby tussen Set-Up ’65 vs. Apollo 8 stond de bekerwinnaar van vorig seizoen om 20:00 uur tegenover de thuisploeg uit Ootmarsum. De twee ontmoetingen in de competitie werden beide met Apollo 8 winst afgesloten (uit 2-3, thuis 3-0), maar afgaande op de prestaties van Set-Up vorige week tegen Sliedrecht Sport, waar ze volgens Bartje hun beste wedstrijd van het seizoen speelden, is er zowaar een verrassing mogelijk. Het is tenslotte de beker.

Die stunt bleef uit, regerend bekerhouder Apollo maakte in de eerste (9-25) en derde (15-25) set korte metten met de thuisploeg. In de daar tussenliggende set kon Set-Up beter voor de dag komen, maar aan het eind stond er met 22-25 opnieuw setwinst voor de ploeg uit Borne op het scorebord. Gezien de setstanden geheel terecht.

In de halve finale speelt VV Utrecht vs. Apollo 8.

Bij de mannen plaatste Active Living Orion zich als eerste voor de volgende ronde door Taurus met 3-0 te verslaan.  Via de setstanden 25-18, 25-21 en 25-14 liet de koploper in de Eredivisie zien ook in de Beker niet van wijken te weten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood, Apollo 8.