VVH H1 heer en meester in eigen huis

VoV, 19-03-2018. 10:43 uur. Afgelopen zaterdag speelde het eerste herenteam van VVH in Harlingen tegen de mannen van Side Out uit Slagharen. Eerder dit seizoen hadden de Harlingers amper kans tegen dit team en werd er zodoende verloren. Deze keer waren de rollen omgedraaid.

Bij de Harlingers waren middenaanvallers Stefan de Jong (meniscusoperatie) en Meindert Paul Kwast (vrouw hoogzwanger) niet beschikbaar, waardoor Marnik Agema op de midpositie uitkwam en coach Alle Taco Schat bovendien op het formulier stond als wissel. Verder was het team compleet en begon het de wedstrijd gedreven en scherp. Via goed serveren en harde aanvallen via de buitenkanten liep VVH direct uit in de score en wisten ze het spelbeeld te beheersen. Aan de kant van Side Out kregen ze de pass niet op het net, waardoor het voorspelbaar werd waar de spelverdeler zijn set-ups naartoe gaf. Hierdoor was de Harlinger blokkering en verdediging vaak goed op orde. Met 25-18 werd set één makkelijk gewonnen.

In set twee en drie bleef het spelbeeld gelijk aan die van de eerste set. VVH deelde de lakens uit doordat erg stabiel werd gespeeld. Ewout Schat, Koen Sikkema en Hedzer Wiersma hadden de passing prima voor elkaar, waardoor spelverdeler Johannes Bult tempo en creativiteit in het spel kon brengen. De aanvalscombinaties vlogen de bezoekers om de oren. Side Out zelf bleef ondertussen moeite houden om tot uitgespeelde aanvallen te komen om het blok te omzeilen. Met name Sjoerd Tekstra (6 kill- blocks) en Reinier Kwast (5 kill – blocks) bleken een sta in de weg. Met 25-15 en 25-18 gingen beide sets naar de thuisploeg.

Het bonuspunt dat in set vier te behalen viel, wilden de Harlingers uiteraard ook. Rik Sijtsma kwam deze set bij Harlingen binnen de lijnen, maar het spelbeeld veranderde niet. Zonder al te veel problemen en pakte VVH zodoende ook set vier (25-18).

De 4-0 overwinning was een beloning voor een zeer stabiele en nette wedstrijd van Harlinger zijde, waarin De Skûtsjeboys bij vlagen een zeer hoog niveau haalden. Volgende week staat de uitwedstrijd in Groningen tegen Veracles op het programma.

gh @ VoV, verslag door Reinier Kwast, VVH heren 1.