VVH verstevigt koppositie in 1AH

VoV, 10-10-2021. 10:02 uur. In de Eerste Divisie A bij de mannen heeft VVH één puntje meer afstand genomen van de directe achtervolger. Dat was tot gisteren C.S.V., maar dat werd na gisteren SSS 2 uit Barneveld.

VVH won uit bij VC Zwolle met 2-3. Na twee gewonnen sets (24-26, 16-25) konden ze de wedstrijdwinst in de derde set nog niet veiligstellen, en ook in de vierde set lukte dat niet. VC Zwolle kwam terug in de wedstrijd via 25-21 en 25-17 zeges, maar moest zich daarna in een spannende vijfde set pas bij 17-19 geslagen geven.

Ook SSS 2 bleef met 2-3 aan de goede kant van de score. Uit bij DIO 2 in Bedum lukte het hen niet om de wedstrijd in de vierde set in het slot te gooien. Ze kwamen met 1-2 voor via 25-23, 15-25 en 21-25, maar moesten de er in de vierde set met 25-20 aan de thuisploeg laten. Met 12-15 in de vijfde set was er uiteindelijk toch nog winst.

In Groningen maakten Donitas en Avior er ook een vijfsetter van. De Groningers kwamen met twee keet 25-23 op een 2-0 voorsprong, met 21-25 en 19-25 haalde Avior de 2-0 achterstand van het scorebord. Maar daarna lukte het niet om door te drukken, de 15-11 voor de Groningers besliste de wedstrijd.

Apollo 8 kom het thuis tegen Veracles niet bolwerken. In de derde set hadden ze met 30-28 wel de langste adem, maar daarvoor en daarna gingen de sets met 17-25, 22-25 en 21-25 naar de bezoekers.

VVH is met 15 punten koploper, dan volgen SSS 2, Avior en C.S.V. met 12, 11 en 10 punten. Renswouw en Veracles hebben er 8, DIO 2 en Donitas 5, VC Zwolle staat op 3, Apollo op 2 en Set Up IJsselmuiden op 1. De teams speelden niet allemaal evenveel wedstrijden.