Vizier op volleybal

 

VVP vs Zaanstad: You can’t always get…

VoV, 20-03-2018. 12:15 uur. Winnen van Vallei Volleybal Prins en dan relaxt de laatste thuiswedstrijd spelen. Dat was wat we graag wilden. De twee eerdere overwinningen in de degradatiepoule en een goede trainingsweek gaven ons vertrouwen dat het mogelijk was. Het tegendeel bleek waar.

De zaterdag begon met goed nieuws: Frank Zutphen is vader geworden van een zoon!! Hij ging niet met ons mee, maar gelukkig konden we Rueben lenen van Heren 2. Die speelde een prima wedstrijd ook nog. Lars was er ook niet bij, maar het gaat natuurlijk om de mannen die wel van de partij waren. Beide ploegen startten nerveus. Drie passes direct over het net in de openingsfase werden door VVP verknald, waardoor wij een kleine voorsprong hadden.

Na een time out zette VVP dat weer recht. Hoewel wij best goed serveerden was de passing van de thuisploeg uitstekend, waardoor zij (te) vaak hun midden succesvol in stelling konden brengen. We kwamen achter te staan en brachten Joris Berkhout voor Ferdy. Die kwam er in met een kill – block dus de strijd lag weer open. In de eindfase kwamen we net te kort en verloren met 23-25.

Niets aan de hand, als we iets meer druk zouden zetten zou het vanzelf onze kant op komen. Dat lukte wel af en toe, maar nooit lang genoeg om een beslissend gat te slaan. Onze eigen foutjes nekten ons, waardoor het verschil klein bleef. Het einde was wederom voor VVP met 25-23.

In de derde set kwamen we op een kleine voorsprong, maar echt overtuigend was het nog steeds niet. Tot overmaat van ramp moesten we Erwin er met een knieblessure uithalen. Zijn eerste vervanger is Daniël, maar die stond al in het veld, dus kwam Joris Burger op de dia. Die was er helaas niet echt klaar voor, dus waren de aanvalsopties beperkt. Toch kwamen we op setpoint en in de rally en kregen we de kans om het af te maken, maar die aanval ging fout. Even later was het gedaan en stond er 29-27 voor VVP op het scorebord.

Hiermee is VVP zeker van handhaving en is het aan ons en Rijswijk om aanstaande zaterdag te beslissen wie er blijft en wie er gaat. Wij hebben aan 3-2 winst genoeg. Rijswijk is bij winst nog niet zeker, maar kan zich dan twee weken voorbereiden op een treffen met VVP dat al veilig is en de komende weken vast niet op scherp zal blijven. We zullen het zelf moeten doen dus.

Hopelijk kunnen we op veel support rekenen, zeker gezien het feit dat het een complete thuisspeeldag is in De Koog. Tot dan!

gh @ VoV, bericht: vv Zaanstad, verslag van Vincent Pirovano en foto door Eric Visch