VVU en VoCASA houden Peelpush onder druk

VoV, 24-03-2019. 8:00 uur. In de Topdivisie bij de dames staat voor vandaag de wedstrijd tussen koploper Peelpush vs IMS / Voltena op het programma. De koploper weet dat het zich geen misstap kan veroorloven omdat de twee achtervolgers gisteren de volle buit binnenhaalden.

VV Utrecht slaagde erin om de spanning bovenin nog verder te laten voortduren. Zij vertrokken met een 0-3 zege uit Groningen. OBEG Donitas kreeg haar puntentotaal niet een keer over de twintig puntengrens. Met een hele forse 10-25 en de iets minder ruimere 17-25 en 19-25  was de wedstrijd snel in het voordeel van de bezoekers beslist.

Ook VoCASA deed wat het doen moest om te kunnen profiteren van een mogelijke misstap van de twee boven hen staande ploegen. Zij gaven het in degradatienood verkerende SV Dynamo uit Apeldoorn twee sets snel het nakijken met 25-18 en 25-12. In de derde gaf Dynamo zich niet zomaar gewonnen en kon het tot aan he einde spannend houden. VoCASA was echter met 25-23 net iets sterker.

De stand bovenin is nu:

• 01. Peelpush 19-45
  • 02. VV Utrecht 20-45
  • 03. VoCASA 20-44.

Onderin de ranglijst was er zoals gemeld een 3-0 nederlaag van SV Dynamo bij VoCASA. Ook Innovatiemakelaars.nl WSV Warnsveld verloor met 0-3. Na de 20-25 in de eerste set werd de strijd in de finale van de tweede bij 24-24 uiterst spannend. Laudame Financials VCN trok echter aan het langste eind (24-26), waarna ze ook in de derde set de winst naar zich toehaalden. Met 17-25.

IBM Innovation Client Center Benelux / Veracles was bij Dros – Alterno II de mindere.  Met 25-15, 25-14 en 25-11 was er niet veel eer voor hen te behalen.  Prima Donna Kaas Huizen leed in eigen huis een 1-3 nederlaag tegen Rabobank Orion Volleybal Doetinchem. De gasten namen via 22-25 en 18-25 een 0-2 voorsprong, moesten vanwege de 25-21 even een pas op de plaats maken maar hadden in de vierde set net goenoeg over om dat niet voor de tweede keer te hoeven doen. Die set pakten ze met 26-28.

• 12. Veracles 19-2. Gedegradeerd.

Rondom de tweede degradatieplaats is het razend spannend. PDK speelt nog twee keer tegen Veracles. Ook SV Dynamo krijgt de ploeg uit Groningen nog als tegenstander.  De Apeldoorners sluiten het seizoen af tegen Voltena. WSV gaat volgende week bij VVU op bezoek en sluit thuis af tegen Orion. De ploegen boven PDK hebben niets meer te vrezen.