Vizier op volleybal

 

VVU H1 herstelt zich tegen Next Volley

 

VoV, 10-11-2018. 5:30 uur. Afgelopen zaterdag herstelden de mannen van het eerste herenteam van VV Utrecht zich na een matige seizoensstart. Next Volley Dordrecht werd met 3-1 verslagen: hieronder de belangrijkste bevindingen

  • VVU H1 is haar publiek zeer dankbaar. Zelfs op een dag waar D1, D2 en H2 een uitwedstrijd spelen was er voldoende publiek op de tribune om Utrecht een boost te geven. Met speciale dank aan de immer trommelende dames van het dertiende – we horen jullie en we danken jullie! Dat het geen visuele verwennerij was, daarvoor kunnen we alleen maar beterschap beloven. En onze leeftijd natuurlijk de schuld geven. Hebben we al eens genoemd dat we oud zijn?
  • He’s here for the stay. Waar eenieder die in Kampen aanwezig was bij de premature jaarwisselingsvuurpijl van Sander Lems dacht dat het (letterlijk) een uitschieter was, is ook deze wedstrijd weer de achtermuur geraakt. En dat is in de Galgenwaard ook nog eens een stuk moeilijker. Blijkbaar heeft het kanon besloten dat als de opgooi voor zijn sprongserve niet voldoende is, de fout dan maar met overtuiging wordt gemaakt. Volgende stap: de tribune op of zijn schouder kapot. Of beide. Over het publiek vermaken gesproken..
  • Next Volley Dordrecht pakt verdiend de derde set. Utrecht begon de set slap, zakte wat weg in het midden en liet het eind lopen. Dordrecht liet zien waar het tot in staat is en dat frustreerde de Utrechters. Wissels mochten helaas niet helpen.
    Utrecht pakte overigens verdiend de eerste, de tweede en de vierde set. Zo is het ook weer. De middenaanval kon floreren op een avond dat de servicepass goed lag en de dreiging van het snelle spelletje was de overzijde vaak te veel.
  • Er werd gelachen in het veld. Waar dit in de nabespreking nog voor flink wat verwarring zorgde (waren we nu geconcentreerd en vrolijk, of laconiek en lui), was het in het veld net alsof we onze hobby beoefenden. Dat lijkt al wel even geleden, maar ondergetekende kan niet anders dan constateren dat dit het resultaat wel ten goede komt.
  • Waar wij meestal niet of nauwelijks reageren op vermeende aanwezigheid van het degradatiespook conform onze Houtense buren, reageren ze zelf sportief op het onvermijdelijke berichtje terug na hun verlies in Sliedrecht. Dat siert ze, maar dat zouden we natuurlijk nooit hardop zeggen. Nog een paar weekjes..
  • Wouter van Gelderen is ok. Waar vrijwel iedereen dacht dat hij met een beschadigde of zelfs gescheurde kruisband het veld af strompelde, bleek dit een klassiek gevalletje zand in de motor te zijn. Pijn wel, maar beschadiging niet. Hij hervat deze week de training en sluit aan voor de overlevingstocht richting Voerendaal, dat ook dit jaar erg ver rijden vanaf Utrecht is zien we op Google Maps.
  • Het KNMI is ons niet gunstig gezind. Vorig jaar hebben we de gevreesde aftocht naar the deep south nog even kunnen uitstellen met dank aan een flink sneeuwalarm, maar nu moeten we er zaterdag a.s. toch echt aan geloven. Het lijkt niet echt te gaan sneeuwen. Voerendaal ligt dus echt ver weg. Misschien komen we halverwege nog een oefen-serve van Lems tegen.
  • Man of the match Matthijs Agterberg heeft het speciaalbiertje met een uitstekende prestatie meer dan verdiend. Of de plotselinge roem hem naar het hoofd is gestegen zijn we nu de stofwolken van de donderdagavondtraining zijn opgetrokken zijn we nog niet helemaal uit, maar we houden niet minder van hem. Hij brengt leven in de speciaalbierbrouwerij, tenslotte.

Vrijdagmiddag, een lekker laat verslag, waarvoor excuses aan de trouwe lezer(s). Wij stappen alvast in richting Voerendaal. Zin in!

gh @ VoV, verslag van VV Utrecht Heren 1. Foto Jan van den Noort.